Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că 87% dintre persoanele decedate săptămâna trecută în România aveau şi alte boli, iar în celelalte cazuri fiind vorba de pacienţi care au suferit insuficienţă multiplă de organe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tătaru a spus, joi seară, la B1 Tv, că o evaluare a deceselor care au avut loc în spitale în primele trei luni ale acestui an arată că "fluctuaţiile sunt foarte mici” de la o lună la alta, iar statisticile cu persoanele care aveau şi alte boli, unele grave, dar care au fost raportate ca decedate din cauza COVID-19 sunt raportate astfel ca urmare a recomandărilor primite de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
 
Acesta a menţionat că în prezent se face o evaluare a numărului de cazuri, iar datele arată că 87% dintre cei decedaţi în ultima săptămână aveau şi alte boli, restul de 13% murind din cauza unei insuficienţe multiple de organe, pe fondul infectării cu SARS-CoV-2.
 
"Acea boală, leucemia sau boala cronică (...) nu o avea de ieri, să spun că astăzi a fost momentul în care acea boală a decompensat. Un cumul de factori au dus la deces”, a declarat Nelu Tătaru.
 
El a spus că persoanele fără comorbidităţi şi care au suferit insuficienţă multiplă de organe sunt cele care au murit exclusiv din cauza COVID-19, iar în cazul acestora necropsiile arată modificări ale organelor vitale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.