Şapte persoane au fost reţinute în urma scandalului izbucnit pe o stradă din Blaj.şase dintre acestea fiind acuzate de tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar o a şaptea a fost reţinută pentru că, într-o postare pe Facebook, a instigat la violenţe faţă de forţele de ordine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Vineri, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de 6 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani (5 bărbaţi şi o femeie), din Blaj, cercetate pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 O a şaptea persoană, un bărbat de 36 de ani, a fost reţinută, pentru instigare publică, după ce a postat pe o reţea de socializare, comentarii prin care instiga la agresarea forţelor de ordine, au anunţat sâmbătă reprezentanţii IPJ Alba. 

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.000 de lei, pentru nerespectarea ordonanţelor militare şi 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 de lei, la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, anunţă alba24.ro.

Cei reţinuţi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cincisprezece persoane au fosat audiate vineri seară, la Poliţia Blaj, în urma scandalului izbucnit pe o stradă din municipiu. Conflictul a pornit de la două femei, iar apoi pe stradă s-au adunat zeci de persoane, astfel că pentru restabilirea liniştii au intervenit 30 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali.

Poliţia Judeţeană Alba a transmis că, vineri după-amiază, a fost anunţat prin apel la 112, un scandal pe strada Barbu Lăutaru din municipiul Blaj.

"Iniţial, în scandal au fost implicate 4 persoane, iar ulterior, pe stradă, s-au adunat câteva zeci de persoane care au tulburat liniştea publică. Pentru aplanarea conflictului şi pentru restabilirea ordinii publice, au intervenit 30 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, iar, la scurt timp, liniştea în cartier a fost restabilită", a arătat sursa citată.

Din primele cercetări a reieşit că scandalul a fost unul spontan, pornind de la o neînţelegere între două femei.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.