Compania farmaceutică Gilead Sciences a anunţat joi că un proiect de document care include rezultate dezamăgitoare ale unui studiu clinic intens urmărit referitor la eficacitatea medicamentului antiviral Remdesivir în tratarea Covid-19 conţine ”caracterizări nepotrivite”, iar concluziile studiului sunt ”neconcludente”. Informaţiile negative referitoare la Remdesivir au dus la scăderea cu 4% a acţiunilor Gilead şi au încetinit creşterea indicilor bursieri de pe Wall Street, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Financial Times a relatat joi că Remdesivir nu a îmbunătăţit starea bolnavilor de Covid-19 şi nu a redus prezenţa virusului în sistemul sanguin al acestora, într-un studiu clinic de fază 3. Publicaţia a citat un document publicat din greşeală de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

“Regretăm că OMS a publicat prematur informaţii referitoare la studiu, care între timp a fost retras. Investigatorii din acest studiu nu şi-au dat acordul pentru publicarea rezultatelor”, a declarat un purtător de cuvânt al Gilead, într-un comunicat.

”Mai mult decât atât, considerăm că documentul a inclus caracterizări nepotrivite ale studiului. Este important de spus că, deoarece acest studiu a fost întrerupt devreme din cauza numărului scăzut al persoanelor înrolate, nu a putut oferi concluzii statistice relevante. În aceste condiţii, rezultatele studiului nu sunt relevante, dar tendinţa datelor sugerează un posibil beneficiu adus de  remdesivir, mai ales pentru pacienţii trataţi la începutul bolii”, potrivit Gilead.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.