Guvernul dezbate, în şedinţa de joi, OUG privind posibilitatea amânării ratelor pentru o perioadă de până la 9 luni. Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, ca şi contractele de leasing să fie prevăzute în actul normativ, ca o facilitate necesară pentru firmele de transport afectate grav de criza generată de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul s-a reunit, joi, în şedinţă la Palatul Victoria, unul dintre actele normative care urmează a fi dezbătute fiind Ordnanţa de Urgenţă privind posibilitatea amânării ratelor.

Ludovic Orban l-a întrebat pe ministrul Finanţelor dacă este pregătit cu proiectul de OUG privind ratele la bănci.

"Da, domnule premier, suntem pregătiţi cu ordonanţa pentru credite acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori", a răspuns Cîţu.

Premierul a menţionat că sunt vizate persoane fizice, persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale.

Perioada pe care se suspendă plata ratelor este de până la nouă luni.

"Insist să fie expres prevăzute şi verificaţi dacă sunt prevăzute contractele de leasing, pentru că ştim foarte clar că unul dintre sectoarele foarte afectate este sectorul transporturilor şi foarte multe companii care temporar întâmpină dificultăţi, dar care îşi vor relua activitatea pe măsură ce se normalizează traficul de marfă (...) au nevoie de această facilitate pentru a puta să opereze în continuare", a spus Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.