Două rachete au fost trase asupra Boeingului 737-800 aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA) doborât la 8 ianuarie de forţele armate iraniene, potrivit unui raport preliminar de anchetă al Organizaţiei Aviaţiei Civile (CAO) iraniene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anchetatorii (...) au primit acces la informaţii (ale Statului Major) şi au descoprit că două rachete (...) (de tip) M1-TOR au fost trase către avion din nord”, se arată în acest raport publicat în noaptea de luni spre marţi pe site-ul CAO.

”Efectul acestor (tiruri de) rachete asupra accidentului şi analiza acestei acţiuni sunt în curs de investogare”, se arată în document, care confirmă astfel o informaţie dezvăluită de cotidianul american The New York Times, care a scris că a autentificat o înregistrare video care arată că două rachete au fost trase către aeronavă.

Statul Major iranian a recunoscut la 11 ianuarie, la trei zile după dramă, vina forţelor armate în această catastrofă aeriană soldată cu 176 de morţi.

Asumându-şi ”responsabilitatea totală” a accidentului, generalul de brigadă Amirali Hajizadeh, comandantul aripii aerospaţiale a Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică iraniană, a vorbit până în prezent doar despre o singură ”rachetă cu rază scurtă de acţiune” trasă către avionul care efectua zborul PS752.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.