Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu spune că a vorbi despre ieşirea la pensie la 70 de ani "este ca şi cum ai recunoaşte că de fapt nu mai vrei să mai plăteşti nicio pensie în România". "E ca şi cum familia pensionarului ar primi la pachet primul talon de pensie cu certificatul de deces. În nicio ţară din Uniunea Europeană vârsta de pensionare nu ajunge la 70 de ani", afirmă Vasilescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lia Olguţa Vasilescu a spus că, în prezent, persoanele care doresc să continue munca după vârsta de pensionare pot fie să rămână în funcţie cu acordul angajatorului, fie să se pensioneze şi apoi să se reangajeze.

"În actuala variantă însă, poţi primi şi pensie şi salariu. Varianta PNL obligă să optezi: fie pensie, fie salariu, nu se poate şi una, şi alta şi asta este valabil şi pentru mediul privat, nu numai pentru bugetari, pentru că automat toţi românii vor opta pentru venitul cel mai mare, adică pentru salariu, adică nu pentru pensie, şi astfel toată lumea va ajunge să muncească până la vârsta de 70 de ani, ca să nu mai spun că opţionalul anunţat astăzi va deveni, în foarte scurt timp, cel mai probabil obligatoriu", a afirmat Vasilescu, duminică seară, într-o conferinţă de presă.

Ea a spus că se poate cere o statistică de la Ministerul Educaţiei pentru a se vedea câte cadre didactice care au vârsta legală de pensionare sunt încă la catedră, mai ales în zonele rurale, unde este foarte greu de găsit personal calificat.

"Speranţa de viaţă a bărbaţilor este de 71 de ani, să vii şi să vorbeşti despre ieşirea la pensie la 70 de ani este ca şi cum ai recunoaşte că de fapt nu mai vrei să mai plăteşti nicio pensie în România. E ca şi cum familia pensionarului ar primi la pachet primul talon de pensie cu certificatul de deces. În nicio ţară din Uniunea Europeană vârsta de pensionare nu ajunge la 70 de ani. Cele mai mari vârste de pensionare sunt în Franţa - 66 de ani şi 9 luni, Italia - 66 de ani şi 7 luni, Portugalia - 66 de ani şi cinci luni şi este inutil să vă amintesc ce proteste sunt la ora actuală în Franţa din cauza faptului că se discută despre această vârstă de pensionare", a mai spus Vasilescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.