Sistemele informatice ale Ministerului autriac de Externe au fost ţinta unui ”atac cibernetic grav”, a anunţat Guvernul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul continua duminică şi ”ar putea, potrivit unor experţi, să dureze mai multe zile”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului austriac de Externe.

”Din cauza gravităţii şi naturii atacului, nu se poate exclude să fie vorba despre un atac ţintit al unui actor statal”, au anunţat sâmbătă seara, într-un comunicat, ministerele de Interne şi Externe.

”În trecut, anumite ţări europene au fost ţinta unor atacuri similare”, potrivit aceleiaşi surse.

În urma ”descoperirii foarte rapide” a atacului, ”măsuri au fost luate imediat”, iar un ”Comitet de coordonare” a fost înfiiinţat, au anunţat cele două ministere fără să ofere alte detalii.

Indiferent că este vorba despre un furt de date persoanle, un program informatic de răscumpărare de tip "ransomware" - extorsiune online - sau amestecul unuistat străin, fenomenul atacurilor cibernetice a devenit masiv şi a luat forme diferite în ultimii ani, în lumea economică, politică sau vizând particulari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.