Un număr de 42 de primari, dintre care trei de la PNL şi 39 de la PSD, au semnat şi au trimis un memoriu în care îi cer ministrului Afacerilor de Interne menţinerea în funcţie a lui Carmen Ichim, care a deţinut postul de prefect al judeţului Buzău din 2017 şi până în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

42 de primari buzoieni, între care trei liberali şi restul de la PSD, au transmis la Guvern un memoriu prin care cer păstrarea în funcţie a prefectului Carmen Ichim. Primarii, cărora şi s-a adăugat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Buzău Adrian Petre, au semnat documentul înainte ca decizia să fie adoptată de Guvern, iar memoriul a fost înaintat către ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Printre semnatarii documentului se află şi primarii liberali ai comunelor Puieşti, Brădeanu şi Tisău din judeţul Buzău. Mihai Cristian, primarul Tisăului, critică decizia luată de Guvernul PNL, partid din care şi el face parte, şi spune că prefectul Carmen Ichim le-a fost alături tuturor, indiferent de culoarea politică a primarilor.

Aceleaşi argumente se regăsesc şi în documentul înaintat Ministerului Afacerilor Interne: "În cei doi ani de mandat, a rezolvat probleme ce trenau de foarte mulţi ani, legate de aplicarea fondului funciar, mediu, probleme sociale, situaţii de urgenţă. Nivelul de implicare şi expertiză a fost determinant pentru soluţionarea acestor probleme. Doamna Carmen-Adriana Ichim a activat cu profesionalism şi celeritate în toate circumstanţele, fără a ţine cont de partidul din care aleşii locali au făcut parte".

Carmen Ichim a fost prefect al judeţului Buzău din anul 2017 şi până în 10 decembrie 2019, când Guvernul Orban a decis ca ea să fie destituită.

Conform înţelegerilor politice, la Buzău, postul de prefect ar urma să fie dat ALDE, numele lui Leonard Dimian, actualmente subprefect, fiind vehiculat pentru acest post.

La şedinţa de Guvern de marţi seară, Guvernul a aprobat destituirea lui Ichim, însă nu şi numirea unui prefect nou, ceea ce înseamnă că deocamdată Prefectura judeţului va fi condusă de subprefectul Leonard Dimian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.