Mii de produse contrafăcute şi nedeclarate au fost descoperite de poliţiştii de frontieră constănţeni într-un autocamion venit din Turcia. Bunurile respective, în valoare de peste două milioane de lei, erau destinate unei firme din Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit  Poliţiei de Frontieră, în perioada 4 -13 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au participat la controlul amănunţit efectuat de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de frontieră Mangalia asupra unui autocamion cu semiremorcă sosit din Turcia, ce avea ca destinatar o societate comercială din Prahova.

În urma controlului, au fost descoperite 26.023 articole vestimentare nedeclarate organelor vamale şi 1.909 articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi de marochinărie, contrafăcute.

Bunurile respective ar fi avut o valoare de aproximativ 2.233.000 de lei,, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă. Mărfurile au fost confiscate de lucrătorii vamali.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate şi folosirea de acte nereale la autoritatea vamală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.