Disney refuză să îi permită preşedintelui Marvel, Kevin Feige, să mai producă filme „Spider-Man” cu Sony Pictures, compania arătându-se „dezamăgită” de decizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sony a transmis marţi noapte că este „dezamăgită” privind această decizie şi a subliniat refuzul companiei Disney de a-i permite lui Feige să continue să fie producător al proiectelor. 

Feige a fost producător cu Amy Pascal pentru „Spider-Man: Far From Home”, care a devenit cea mai de succes lansare a Sony de anul acesta, cu încasări de 1,1 miliarde de dolari.

„Suntem dezamăgiţi, dar respectăm decizia Disney ca el să nu mai colaboreze ca producător principal pentru următorul film «Spider-Man». Sperăm ca acest lucru să se schimbe în viitor, dar înţelegem că multele noi responsabilităţi pe care i le-a dat Disney - inclusiv toate proiectele Marvel - nu îi oferă timp să lucreze la proiecte pe care compania nu le deţine”, se arată într-un comunicat citat de Variety. „Kevin este minunat şi suntem recunoscători pentru ajutorul şi îndrumarea pe care ni le-a oferit”.

Disputa a pornit de la faptul că Disney a cerut ca viitoarele filme „Spider-Man” să fie finanţate în proporţii egale de cele două companii, cu Feige în rol de consultant. Sony, aparent, a  propus să fie menţinut aranjamentul actual - Marvel primeşte 5% din încasările realizate în prima zi de lansare şi toate veniturile din vânzarea produselor promoţionale.

În 2015, Disney, Marvel şi Sony au anunţat un acord de a împărţi drepturile pentru filmele „Spider-Man”. Sony a distribuit filmele în care Spider-Man a fost personaj principal, iar Disney s-a ocupat de celelalte titluri. Personajul interpretat de Tom Holland a mai apărut în „Captain America: Civil War”, „Avengers: Infinity War” şi „Avengers: Endgame”.

Sony se pregăteşte să dezvolte două noi lungmetraje „Spider-Man”, cu Holland în rol principal. Momentan, nu a fost anunţat oficial niciunul dintre acestea.

Reprezentanţi ai Disney şi Marvel nu au comentat încă. Disney a cumpărat Marvel Studios în 2009, pentru 4 miliarde de dolari.

Kevin Feige a debutat ca producător în urmă cu un deceniu, pentru „Iron Man” şi „The Incredible Hulk”. Filmele pentru care a lucrat au generat încasări totale de peste 26,8 miliarde de dolari. El a primit anul acesta o nominalizare la Oscar pentru „Black Panther”, primul lungmetraj cu supereroi care a fost selectat la categoria „cel mai bun film” a premiilor Academiei Americane de Film. 

Feige a mai produs „Avengers: Endgame”, care a depăşit vara aceasta „Avatar” în ceea ce priveşte încasările, devenind cel mai profitabil film din toate timpurile, cu 2,79 miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.