Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, că Tudorel Toader ar fi trebuit să dea OUG pe Justiţie pentru că sunt decizii care trebuiau transpuse şi chiar s-a angajat să facă acest demers. ”De ce nu le-a mai dat până la urmă chiar este bine să-l întrebaţi pe el sau pe cei care sunt responsabili în zona Executivului”, a spus Tăriceanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tot ce ţine de legislaţia care este acum în discuţie Cod Penal şi Cod de Procedură Penală nu ţine de leislaţia europeană, este o componentă naţională. Parlamentele naţionale sunt suverane în aceasta problemă. Oricum, văd că discuţia continuă forţat pentru că nu am văzut Guvernul să dea vreo ordonanţă din lista celor care văd că provoacă atâtea îngrijorări”, a declarat, joi seară, la Digi 24 Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă Tudorel Toader ar fi trebuit să dea OUG pe justiţie, Tăriceanu a răspuns: ”Ar fi trebuit să dea să încheiem acest subiect pentru că suntem în întârziere, sunt deciziile CCR care nu au fost transpuse şi care trebuie transpuse într-un termen foarte scurt de 45 de zile, sunt directivele UE care ar fi trebuit să fie transpuse”.

În plus, Tăriceanu a afirmat că ministrul Justiţiei şi-a asumat că va da ordonanţele respective.

”Am avut o discuţie într-un cerc mai larg şi ministrul s-a angajat să le dea. De ce nu le-a mai dat până la urmă chiar este bine să-l întrebaţi pe el sau pe cei care sunt responsabli în zona Executivului”, a mai sus Tăriceanu.


Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că tot partidul s-a lăsat "păcălit" de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a anunţat în ianuarie că vrea să adopte ordonanţele privind justiţia, iar acum a afirmat că nu se justifică urgenţa.

"Cred că domnul Toader ne-a păcălit, nu ştiu dacă o fi singur sau au fost doi", consideră Dragnea.

În replică, Tudorel Toader a spus că este "o afirmaţie cam severă", căreia nu-şi permite să-i dea un răspuns pe măsură.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.