Sute de mii de oameni au participat la un marş anti-rasism organizat sâmbătă la Milano, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii marşului au spus că 200.000 de persoane au participat la mitingul din oraşul din regiunea Lombardia, unde partidul populist de dreapta Liga are o mare susţinere.

Cei care au iniţiat marşul sunt de părere că guvernul promovează frica şi ura pentru a diviza tot mai mult.

Matteo Salvini, viceprim-ministru şi liderul Liga, susţine că noile politici ale guvernului privind imigraţia „vor face Italia mai sigură”.

Un decret emis în luna septembrie face mai uşor ca imigranţii să fie deportaţi şi ei îşi pot pierde cetăţenia în cazul în care comit infracţiuni serioase. 

Sub noua conducere, Italia a încercat să refuze vasele cu imigranţi care vin pe Mediterană.

Demonstranţii au mărşăluit sub sloganul „People First”, iar organizatorii au emis un comunicat în care au transmis că diversitatea este o comoară culturală.

„Vrem ca Italia şi Europa să îşi schimbe politicile, să pună în centru oamenii cu dificultăţile lor”, au spus demonstranţii.

Primarul oraşului Milano, social democratul Beppe Sala, a descris protestul drept un moment hotărâtor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.