Rafael Nadal a fost învins, miercuri, de Nick Kyrgios, în optimile de finală ale turneului de la Acapulco, iar spaniolul l-a acuzat după meci pe adversarul australian de lipsă de respect, pentru modul în care s-a comportat pe teren.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este un jucător cu un imens talent, poate câştiga turnee de garnd slam sau se poate lupta pentru locul I ATP. Dar are o lipsă de respect faţă de public, faţă de adversar şi faţă de el însuşi. Nu cred că e un tip rău, dar are o lipsă de respect faţă de public şi faţă de adversar", a declarat Nadal.

Kyrgios a jucat slab în primul set, apoi a lăsat impresia că vrea să se retragă de pe teren şi a cerut un time-out medical.

"Mă simt rău... Dacă mă retrag, media o să explodeze... o să fiu huiduit. O să încerc să mai joc vreo două ghemuri", ar fi spus Kyrgios, în primul set, potrivit publicaţiei abc.net.au.

Australianul a primit un avertisment pentru înjurături şi pentru că le spunea spectatorilor să facă linişte. În tie-break-ul decisivului, Kyrgios s-a plâns că Nadal întârzie prea mult să servească, apoi s-a bucurat ostentativ când a câştigat partida.

Spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP şi cap de serie numărul 1, a fost învins, miercuri, cu scorul de 3-6, 7-6 (2), 7-6 (6), de australianul Nick Kyrgios, locul 72 ATP, în optimile de finală ale turneului de 500 de puncte de la Acapulco.

Nadal a conds cu 6-3 în tie-break-ul decisivului, dar Kyrgios a câştigat cinci puncte la rând şi s-a calificat în sferturi după un meci care a durat trei ore şi trei minute.

În faza următoare, australianul va da piept cu elveţianul Stan Wawrinka, locul 42 ATP. În 2015, la Rogers Cup, Kyrgios l-a jignit pe Wawrinka, cu o remarcă vulgară făcută în timpul meciului, legată de prietena elveţianului, jucătoarea croată de tenis Donna Vekici.

În urma acestui incident, australianul s-a ales cu o suspendare de 28 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.