Ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a acuzat Israelul că doreşte război şi a avertizat că acest comportament, dar şi cel al Statelor Unite, creşte şansele unui conflict în regiune, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu siguranţă, unii caută război ... Israelul”, a afirmat Zarif la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

Acuzând Israelul că a încălcat dreptul internaţional după ce a bombardat Siria, Zarif a criticat şi puterile europene pentru că nu trag la răspundere Israelul şi SUA pentru comportamentul lor în regiune.

„Riscul unui război este mare. Riscul va fi şi mai mare dacă veţi continua să ignoraţi încălcările grave ale dreptului internaţional”, a afirmat el.

„Comportamentul Israelului nu respectă dreptul internaţional. Comportamentul SUA nu respectă dreptul internaţional”, a precizat Zarif.

Zarif, care a declarat că Iranul va respecta acordul nuclear din 2015, a acuzat şi Franţa, Marea Britanie şi Germania că nu fac destule pentru a se asigura că Teheranul are parte de beneficiile economice ale acelui acord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.