Ministrul de Interne, Carmen Dan a declarat, marţi seară, că Ordonanţa de Urgenţă prin care se stabilesc termene în care preşedintele trebuie să numească miniştrii a fost redactată de către juriştii PSD, însă nu a putut preciza când va fi adoptat documentul. De asemenea, Dan a afirmat că plângerea penală pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis este un subiect de discuţie în PSD, cele două documente fiind un răspuns la ideea ”că poţi să pui un partid atât de mare la zid oricând doreşti şi nu ţi se întâmplă nimic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carmen Dan a fost întrebată, marţi seară, la Antena 3, despre OUG privind stabilirea unor termene în care preşedintele trebuie să numească miniştrii, dar şi desprea plângerea penală pentru înaltă trădare pe care PSD ar vrea să o depună împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi a spus că este vorba despre decizie politică.

”Trebuie să luăm în calcul că, în primul rând, este nevoie de o decizie politică şi eu ştiu că acest partid are suficienţi jurişti care se gândească aceste acţiuni, pentru că eu vreau să înceteze odată această atitudine prin care preşedintele face sau nu face şi toţi ceilalţi reacţionează. Eu vreau să se înţeleagă PSD nu este un partid de sertăraş, are forţa şi puterea şi determinarea de a răspunde de fiecare dată cu instrumente legale oricăror atacuri. Asta sunt convinsă că se va întâmpla şi pe viitor”, a declarat Carmen Dan.

Aceasta a precizat că nu ştie data la care vor fi depuse cele două documente, dar sunt teme de discuţie în interiorul PSD.

”Da sunt teme, sunt discuţii avute ca răspuns la toate aceste atacuri ca răspuns până la urmă la ideea  că poţi să pui un partid atât de mare la zid oricând doreşti şi nu ţi se întâmplă nimic”, a mai spus Carmen Dan.

Olguţa Vasilescu, propusă de PSD în funcţia de ministru al Dezvoltării, a declarat duminică seara, la Antena 3, că ar putea fi adoptată ordonanţă de urgenţă care să-i dea termen preşedintelui pentru numirea miniştrilor propuşi de către premier.

Ea a spus că, având în vedere refuzul lui Klaus Iohannis de a accepta propunerile de miniştri făcute de Viorica Dăncilă, ar putea fi adoptată ordonanţă de urgenţă care să stabilească termenul în care preşedintele e obligat să ia decizia privind numirea miniştrilor.

”Va fi ordonanţă de urgenţă că dumnealui trebuie să respecte un termen. Dacă nu acceptă acel termen, vom merge la Curtea Constituţională”, a explicat Olguţa Vasilescu.

Liderul PSD le-a cerut, în 16 decembrie 2018, social-democraţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, ca, după Anul Nou, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis care a susţinut că nu suntem pregătiţi pentru a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

În 30 decembrie, premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu ştie dacă ar semna o cerere de acuzare a preşedintelui de înaltă trădare, amintind că a trecut printr-o astfel de experienţă, şi a apreciat că este necesară o analiză.

În 1 ianuarie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că nu s-a apelat la el pentru această plângere şi a precizat că nu l-ar deranja dacă nu s-ar apela.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, că ideea depunerii unei plângeri penale pe numele său pentru înaltă trădare este "un demers politicianist", sortit eşecului din capul locului.

El a spus că depunerea unei astfel de plângeri este o procedură foarte complicată, "care în primul rând nu are niciun suport".

"Este o fantezie a PSD-iştilor", a adăugat şeful statului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.