Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în noiembrie 2018 cu 9,3% faţă de aceeaşi lună a anului anterior, un ritm încetinit faţă de cel din luna precedentă, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În octombrie 2018, afacerile din industrie au crescut cu 12,9% faţă de aceeaşi lună a anului anterior.

În noiembrie 2018, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, cifra de afaceri din industrie, a crescut pe ansamblu cu 9,3%, datorită creşterii din industria extractivă (+13,3%) şi industria prelucrătoare (+9,2%).

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+14,7%), industria bunurilor de uz curent (+9,0%), industria bunurilor intermediare (+8,6%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+5,3%). Industria energetică a scăzut cu 6,6%.

În primele 11 luni ale anului 2018, cifra de afaceri din industrie, a crescut pe ansamblu cu 12,6%, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+12,8%) şi industriei extractive (+5,7%).

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+16,0%), industria energetică (+15,7%), industria bunurilor intermediare (+11,6%), industria bunurilor de uz curent (+8,4%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+7,3%).

În 2017, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a crescut cu 11,7%, faţă de 2016.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.