Consiliul Concurenţei a anunţat joi că Unilever propune să retragă un număr de vitrine frigorifice amplasate în spaţiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din segmentul comerţului tradiţional, pentru a putea prelua Betty Ice, cel mai mare producător autohton de îngheţată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Unilever South Central Europe pentru a elimina îngrijorările de natură concurenţială în contextul preluării companiei Betty Ice.

”Se estimează că rezultatul va fi reducerea cotei de piaţă combinate a Unilever si Betty Ice, pe segmentul îngheţatei impuls comercializată prin canalul tradiţional, astfel oferindu-se concurenţilor posibilitatea de a accesa locaţiile respective”, a informat joi autoritatea de concurenţă. ”În urma analizei efectuate, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale legate de compatibilitatea operaţiunii economică notificate cu un mediu concurenţial normal, pe piaţa naţională a producţiei şi comercializării îngheţatei impuls (îngheţată de consum rapid: la cornet, pe băţ, vafă) pe segmentul comerţului tradiţional”, spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă este interesată de obţinerea unor observaţii şi puncte de vedere de la alte companii de pe piaţa îngheţatei, cu referire la angajamentul asumat de Unilever South Central Europe, al căror rezumat poate fi consultat pe pagina web a autorităţii de concurenţă. Observaţiile pot fi transmise Consiliului Concurenţei până la data de 16 octombrie.

Grupul Unilever îşi desfăşoară activitatea în industria bunurilor de consum, furnizând bunuri din toate segmentele de produse alimentare, produse pentru casă şi produse de îngrijire personală.

Activitatea principală desfăşurată de Betty Ice constă în producţia şi distribuţia de îngheţată industrială şi distribuţia produselor alimentare congelate (fructe, legume, carne, peşte şi foietaj congelat).

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.