Doi foşti spioni francezi au fost acuzaţi de trădare pentru că au transmis secrete de stat către o putere străină, conform Ministerului Apărării din Franţa, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florence Parly, ministrul Forţelor Armate, a confirmat arestarea celor doi în decembrie 2017 precum şi a soţiei unuia dintre ei, specificând că informaţiile compromise „ar putea submina securitatea statului”.

Agenţii ar fi transmis secretele de stat în timp ce lucrau pentru DGSE, serviciul secret francez pentru contraspionaj, conform lui Parly. Ea nu a confirmatinformaţiile conform cărora puterea străină în cauză ar fi China.

Ambii au fost puşi sub acuzare pe 22 decembrie pentru spionaj pentru o putere străină, compromiterea informaţiilor clasificate şi transmiterea informaţiilor împotriva intereselor statului, conform unei surse judiciare.

DGSE a contactat procurorii francezi după ce a descoperit un comportament suspect al agenţilor, conform ministrului. „Faptul că am semnalat acest lucru arată cât de vigilenţi suntem”, a afirmat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.