Standul oficial al României la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Carte de la Budapesta va găzdui mai multe manifestări dedicate literaturii române contemporane, iar între invitaţi se numără scriitorii Ana Maria Sandu şi Dan Lungu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între evenimente se numără lansarea volumului „Îndoirea luminii”, o serie de poeme scrise de Nichita Stănescu, urmată de o discuţie cu traducătoarea Zsuzsánna Kiss, care va fi moderată de Alexandru Goldiş, transmite Institutul Cultural Român.

Ana Maria Sandu îşi va lansa romanul „Omoară-mă” şi va participa, împreună cu Dan Lungu, la dezbaterea cu tema „Intimitate şi Spaţiu public în romanul românesc contemporan”, dialog la care va participa şi Goldiş.

La rândul său, Lungu îşi va lansa volumul „Fetiţa care se juca de-a Dumnezeu”.

Festivalul Internaţional de Carte de la Budapesta găzduieşte anual aproximativ 100 autori din 25 de ţări, peste 400 autori maghiari, oameni de ştiinţă, artişti şi oferă publicului o gamă largă de programe culturale, precum întâlniri cu autorii, sesiuni de autografe, lansări şi prezentări de carte, mese rotunde, concerte, spectacole de teatru, expoziţii şi filme.

Invitaţii de onoare ai ediţiei din acest an, care are loc între 19 şi 22 aprilie, sunt Serbia şi scriitorul Daniel Kehlmann. România a fost invitat de onoare în 2009.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.