Jack Gray, 24 de ani, a câştigat, duminică, Semimaratonul Cambridge, cu timpul de o oră, şase minute şi 52 de secunde, dar a fost descalificat după ce a mărturisit că nu este Andrew Rawlings, numele sub care a concurat, informează presa engleză. Gray, planificator de transport la o companie, le-a spus organizatorilor după ce a trecut linia de sosire că a concurat în numele şefului său de 49 de ani, care s-a accidentat înaintea cursei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Şeful meu m-a sunat joi să mă întrebe dacă vreau să îi iau locul, pentru că s-a accidentat. <De ce nu?>, m-am gândit. Am considerat că ar fi o ruşine să se irosească locul şi am făcut o donaţie pentru caritate dacă tot am luat startul", a declarat Gray, potrivit BBC.

El spune că a încercat să-i contacteze pe organziatori înainte de cursă, fără succes însă. După ce a trecut linia de sosire, Andrew Rawlings a fost anunţat ca învingător al competiţiei la care au luat startul peste 7.000 de persoane.

"Oamenii se pregăteau să mă intervieveze, aşa că m-am grăbit să mă duc să le spun organziatorilor că nu sunt Andrew. Am numai 24 de ani, aşa că arăt mai tânăr ca Andrew şi probabil s-ar fi prins", a precizat câştigătorul.

"Este împotriva regulilor federaţiei britanice de atletism. A fost descalificat", a declarat un reprezentant al organizatorilor, despre câştigătorul cu altă identitate.

În locul lui Gray, William Mycroft, care a trecut linia de sosire al doilea, cu timpul de o oră, şapte minute şi 11 secunde, a fost declarat câştigător.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.