Aproximativ 18 de copii se află printre cei aproape 150 de turişti rămaşi blocaţi pe munte în zona Babele din Masivul Bucegi. Potrivit Jandarmeriei, turiştii vor fi coborâţi pe jos până la Piatra Arsă, în judeţul Dâmboviţa, de unde vor fi preluaţi de autobuze şi microbuze ale Jandarmeriei şi ISU Dâmboviţa, Prahova şi Argeş, care îi vor duce în staţiunea Buşteni, de unde au urcat pe munte cu telecabina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, Eduard Ţelea, a declarat pentru News.ro că aproximativ 18 de copii se află printre turiştii rămaşi blocaţi la peste 2000 de metri altitudine, în Masivul Bucegi, datele fiind furnizate de către cei care au sunat la 112.

Cei aproape 150 de turişti vor fi coborâţi pe jos, până la Piatra Arsă, de unde vor fi preluaţi de autobuze, microbuze şi autoturisme de teren ale Jandarmeriei şi ISU din judeţele Dâmboviţa, Prahova şi Argeş, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, Ciprian Vătăşelu.

El a precizat că primul grup, format din 40 de oameni, a început deja coborârea.

Ciprian Vătăşelu a mai spus că de la Piatra Arsă turiştii vor fi transportaţi cu microbuze şi maşini de teren pe drumul judeţean DJ 714 spre Moroeni şi de acolo în staţiunea Buşteni, de unde au urcat cu telecabina pe munte.

Lucrătorii de la drumuri au fost solicitaţi să intervină pentru a curăţa drumul pe o distanţă cât mai mare, în zona Piatra Arsă, astfel încât autovehiculele care îi vor prelua pe turişti să poată urca cât mai mult.

Cei aproximativ 150 de turişti au rămas blocaţi pe platoul Bucegi, în zona Babele, în condiţiile în care telecabina nu mai poate funcţiona din cauza vântului puternic. 

La peste 2000 de metri altitudine în Masivul Bucegi este zăpadă, iar vântul bate cu putere.

Mii de turişti petrec vacanţa de Revelion în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde este zăpadă pe munte, la altitudini mari şi pe pârtii, fiind puse în funcţiune tunurile pentru zăpadă artificială.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.