Procurorul General al SUA, Jeff Sessions, a anunţat vineri după-amiază că reprezentanţii departamentului de Justiţie şi-au triplat numărul anchetelor cu privire la scurgerile neautorizate de informaţii clasificate, iar patru persoane au fost deja inculpate în urma unor asemenea investigaţii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi luăm o poziţie”, a declarat Jeff Sessions.

Acesta a anunţat noile eforturi ale administraţiei în lupta cu ”numărul uluitor de scurgeri de informaţii care subminează abilitatea guvernului nostru de a proteja” Statele Unite.

”Cultura scurgerilor de informaţii trebuie să se oprească”, a completate şeful DOJ.

Acest anunţ vine la scurt timp după ce Trump a anunţat că vrea să blocheze scurgerile de informaţii de la Casa Albă.

De asemenea, declaraţiile lui Sessions au în urma uneia dintre cele mai extraordinare scurgeri de informaţii, dacă luăm în vedere natura documentelor obţinute de jurnaliştii The Washington Post.

Jurnaliştii Washingtopn Post au obţinut în acest sens transcrierea conversaţiilor telefonice purtate de preşedintele SUA cu omologul său mexican, Enrique Pena Nieto, şi cu premierul Australiei, Malcolm Turnbull.

Aceste documente deschid o fereastră inedită către adevărata natură a relaţiilor stabilite de Trump cu liderii din Mexic şi Australia. De asemenea, ele sunt departe de tonul diplomatic al dărilor de seamă oficiale, care au fost publicate în urma acestor convorbiri purtate de Trump.

Într-o discuţie telefonică, preşedintele american îl îndeamnă pe Enrique Pena Nieto să înceteze să mai spună în mod public că Mexicul nu va plăti pentru ridicarea controversatului zid antiimigraţie de la ffrontiera cu Statele Unite.

La celălalt capăt al firului, preşedintele mexican respinge aceste solicitări şi spune că este vorba despre o problemă ”legată de demnitatea Mexicului”.

Însă, cu premierul australian, lucrurile decurg chiar şi mai rău.

”M-am săturat. Am dat telefoane toată ziua, iar acesta este cel mai neplăcut de azi”, îi spune Trump unui aliat crucial şi tradiţional al SUA. 

Preşedintele Trump nu a reacţionat după acest ultim episod, însă el a denunţat adesea ”scurgeri ilegale” şi l-a criticat public în acest sens pe secretarul Justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.