Creatorul francez Olivier Lapidus, în vârstă de 59 de ani, a fost numit director artistic al casei Lanvin, cea mai veche casă de modă pariziană încă în activitate, a anunţat marţi compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa de modă Lanvin a fost fondată de Jeanne Lanvin în 1889. 

"Mă felicit pentru sosirea lui Olivier Lapidus la conducerea artistică a Lanvin", a declarat Shaw-Lan Wang, PDG şi principal acţionar al firmei. "Marea sa viziune asupra universului acestei case de modă, a lumii modei şi a designului, precum şi abordarea sa modernă incontestabilă vor conduce Lanvin către noi orizonturi", a mai spus femeia de afaceri. 

Olivier Lapidus este interesat de noile tehnologii, el intră în contact cu aspiraţiile societăţii, după părerea lui Shaw-Lan Wang. 

Surse din anturajul lui Olivier Lapidus au anunţat luni pentru AFP această nominalizare. 

Prima colecţie a lui Olivier Lapidus pentru casa de modă Lanvin va fi de prêt-à-porter pentru femei pentru vara lui 2018.

"Este o imensă onoare să mă alătur casei Lanvin şi îi mulţumesc doamnei Wang pentru încrederea acordată", a afirmat Olivier Lapidus într-un comunicat. "A asigura perenitatea" acestei case "este o imensă sarcină şi o provocare pasionantă". 

Precursor în materie de modă high tech, Olivier Lapidus îl înlocuieşte pe Bouchra Jarrar, care a fost numit director artistic pentru colecţiile feminine în martie 2016. Plecarea sa, "de comun acord", a fost anunţată joi. 

La 17 ani de când a părăsit firma fondată de tatăl său Ted Lapidus, Olivier Lapidus şi-a creat propria casă de modă digitală. Botezată Création Olivier Lapidus, aceasta a oferit clienţilor, în fiecare anotimp, şi de-a lungul întregului an, pe principiul "see now, buy now/ vezi acum, cumperi acum", o paradă sub forma unul film online. Creatorul va continua în acest stil, precizează surse din anturaj. 

Nepotul unui croitor rus imigrant, el este fiul lui Ted Lapidus, care a marcat anii 1960 şi 1970 cu moda sa unisex şi stilul safari. 

Licenţiat al Camerei sindicale de modă pariziană, Olivier Lapidus a fost timp de 11 ani directorul artistic al casei Lapidus, până la încetarea activităţii haute couture în 2000. 

El a plecat apoi în China, unde a participat la concursuri de stat şi unde a îmbrăcat aviaţia civilă. A revenit în Franţa în 2003, unde a creat diverse game de obiecte, mobilier, materiale luminoase, ochelari, lucrând pentru Pronuptia şi a proiectat un hotel. 

Lanvin, care s-a aflat în degringoladă, potrivit zvonurilor interne, după plecarea în octombrie 2015 a creatorului israelian Alber Elbaz, care a lucrat aici 14 ani, a făcut cu greu faţă dificultăţilor financiare. 

Situaţia nu a fost redresată sub conducerea artistică a lui Bouchra Jarrar, chiar dacă colecţiile sale sobre în eleganţă au fost apreciate de presă. 

Potrivit cifrelor apărute în presă, casa de modă ar fi pierdut în 2016 suma de 18,3 milioane de euro la o cifră de afaceri de 162 de milioane de euro, în scădere cu 23%. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.