Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat, joi, la Constanţa, că a demisionat din funcţie deoarece guvernul este unul politic, iar el a fost numit de conducerea partidului şi PSD a retras sprijinul politic guvernului, precizând că această criză politică trebuie rezolvată cât mai repede. Întrebat dacă această criză va afecta imaginea României în străinătate, Pavel Năstase a răspuns: “Cred că da, din păcate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am anunţat de ieri (n.r. - miercuri) că mi-am înaintat demisia din funcţia de ministru al Educaţiei Naţionale. De altfel, toţi miniştrii din cabinet şi-au dat demisia pentru că guvernul este un guvern politic, eu nu am dat concurs pentru postul acesta, nu am fost ales, aşa cum sunt aleşi parlamentarii, ci am fost numit de conducerea partidului şi de către primul-ministru. Odată ce Partidul Social Democrat a retras sprijinul politic guvernului, în mod implicit şi miniştrii, nemaiavând acest sprijin politic, şi-au dat demisia”, a declarat Pavel Năstase, joi după-amiază, la Constanţa.

El a mai spus că această chestiune trebuie rezolvată de către politicieni.

“Este o chestiune de ordin politic pe care trebuie să o rezolve politicienii şi cred că după cum şi dumneavoastră aţi observat au fost şedinţele conform statutului Comitetul Executiv, am înţeles că şi astăzi are loc, a avut loc o şedinţă, mai multe nu cunosc pentru că nu sunt implicat în această structură de conducere, eu am făcut parte din Executiv. “Este o criză politică. Important este cât de repede se va rezolva”, a explicat ministrul Educaţiei.

Întrebat de către jurnalişti dacă această criză va afecta imaginea României în străinătate, Pavel Năstase a răspuns: “Cred că da, din păcate”. El îşi doreşte ca proiectele începute la minister să fie continuate de cel care îi va ocupa locul.

“Nimeni nu este de neînlocuit. Este important atunci când lucrezi pe o funcţie de conducere să strângi în jurul tău o echipă şi când tu pleci şi mă refer concret la această funcţie de ministru, este foarte important dacă la nivelul secretarilor de stat sunt oameni care să preia aceste proiecte. Eu cred că avem împreună cu ceilalţi colegi din conducerea ministerului câteva proiecte care au prins rădăcini şi vor fi continuate chiar dacă nu voi mai fi eu ministru”, a explicat Pavel Năstase.

El a fost prezent, joi după-amiază, la gala aniversară a Asociaţiei Elevilor din Constanţa, care a împlinit patru ani, evenimentul având loc la Teatrul de Stat Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.