Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, că ordonanţa privind salariile demnitarilor trebuie respinsă până când legea salarizării unitare va intra în vigoare, iar el o să se descurce cu veniturile aşa cum s-a descurcat şi în trecut, când “nu a cerşit în Cişmigiu”, lucru pe care nu îl va face nici acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Eu am spus din timpul campaniei electorale, am spus de la început de când a fost adoptată această ordonanţă (privind salariile demnitarilor n.r.) care stabileşte pentru câteva zeci de persoane din România salarii care pot fi considerate justificate, dar care mie mi se par foarte mari în comparaţie cu salariile din România şi cu realitatea salarizării din această ţară. Am spus atunci că dacă este un pas şi o parte din legea salarizării unitare care dă posibilitatea tuturor angajaţilor să aibă salarii mai mari, mi se pare în regulă. Dar a trecut foarte mult timp (…). Eu cred că această ordonanţă trebuie să fie respinsă până când legea salarizării unitare va intra în vigoare”, a precizat Liviu Dragnea.

Întrebat cum o să se descurce după ce o să îi fie micşorat salariul, liderul PSD a spus că “nu va cerşi în Cişmigiu”.

“Eu nu am nicio problemă cu acest nivel de salariu. Pot rămâne poate aceleaşi salarii sau mai mici, dar vreau să fie legate salariile demnitarilor de salariul mediu pe economie (…) Cum o să mă descurc eu cu salariu mai mic? Cum m-am descurcat până acum trei săptămâni de zile. Nu am cerşit în Cişmigiu, nu o să cerşesc nici de acum înainte. Eu nu am avut acest salariu. Mi se pare totuşi mult, eu nu am fost obişnuit cu un asemenea salariu. Nu spun că este exagerat, dar cum m-am descurcat şi înainte, aşa o să mă descurc şi după aia. Nu am avut salariul ăsta înainte”, a conchis preşedintele Camerei Deputaţilor. 

Comisiile de muncă şi de buget din Camera Deputaţilor au respins, luni, Ordonanţa Guvernului 14/2015, prin care au fost majorate salariile demnitarilor, însă liberalii şi deputaţii USR s-au opus şi au votat pentru aprobarea ei, un parlamentar cerând chiar şi majorarea salariilor în rândul demnitarilor din administraţia locală.

Proiectul de respinge a OG privind salarizarea demnitarilor va ajunge la votul final al plenului Camerei Deputaţilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost cel care a solicitat reintroducerea pe ordinea de zi a acestei Ordonanţe, pentru a fi respinsă. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ce şeful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că va respinge OG prin care salariile demnitarilor au fost mărite de guvernul Ponta, că rămâne la opinia sa, că aceste salarii trebuie să fie mari, însă decizia aparţine Parlamentului.

PSD a anunţat încă din 2015 că va respinge această Ordonanţă, care a fost respinsă de Senat, dar a rămas blocată în Camera Deputaţilor. 

Guvernul Ponta a decis în iulie 2015 ca indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii să fie majorate, cele mai mari salarii avându-le preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. Majorarea indemnizaţiilor a fost anunţată de Gabriel Oprea în 8 iulie, în ultima zi în care a exercitat interimar funcţia de premier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.