Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a avertizat duminică seară pe preşedintele Klaus Iohannis că, în cazul în care va încerca blocarea sau întârzierea legilor adoptate de Parlament, Guvernul va utiliza instrumentul Ordonanţelor de Urgenţă, acte normative care nu au nevoie de dezbatere parlamentară sau de promulgare din partea preşedintelui pentru a intra în vigoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă o să ajungem la concluzia că asta se intenţionează (blocarea legilor adoptate de Parlament – n.r.) atunci, poate, Guvernul va utiliza Ordonanţe de urgenţă, pentru că România nu poate rămâne blocată din cauza unor orgolii sau unor supărări. România are nevoie de legi. Dacă se intenţionează, şi încep să văd că se intenţionează să se bloccheze aplicarea legilor sau promulgarea lor, întârzierea lor, atunci Guvernul poate să adopte ordonanţe. Pentru că oamenii au nevoie de măsurile pe care noi le-am promis şi noi vrem să le facem. Noi nu dăm la o parte măsurile, uităm de nevoile oamenilor, dorinţele lor, dorinţa noasttră de a creşte România, lăsăm totul la o parte ca să ne ciondănim şi să ne batem în proceduri. Aşa ceva nu facem”, a avertizat Liviu Dragnea la România TV.

Întrebat dacă are în vedere inclusiv suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, liderul PSD a negat. ”Nu, am spus mereu că trebuie avută în vedere ca ultima soluţie, ultima soluţie pe care nici măcar n-o văd în zare. Nu asta este preocuparea noastră. Categoric nu”, a mai spus Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, Legea prin care sunt eliminate 102 taxe nefiscale, după ce Parlamentul a respins, la finalul lunii decembrie, cererea sa de reexaminare în care solicita excluderea taxei Radio-TV din textul legii. Legea a fost promulgată în ultima zi a termenului legal pe care îl avea la dispoziţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.