Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabilă a afacerii sale, BAT România continuă dezvoltarea proiectelor de responsabilitate faţă de mediu şi de comunitate, alături de Primăria Sectorului 3 şi Green Academy. Astfel, cinci copaci solari sunt amplasaţi în zone centrale din Bucureşti, oferind opţiuni alternative de energie verde şi contribuind, astfel, la crearea unui viitor mai bun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiecare copac solar oferă o sursă de energie verde capabilă să susţină încărcarea a şaptezeci de dispozitive electronice zilnic, în format wireless sau usb. În plus, copacul solar pune la dispoziţia vizitatorilor săi acces gratuit la wi-fi, dar şi un colţ de odihnă şi relaxare în cadrul unei plimbări prin Bucureşti. Design-ul realizat permite, de asemenea, o integrare armonioasă în peisajul urban şi susţine adoptarea unui comportament responsabil faţă de mediu şi de comunitate.

Ileana Dumitru, Director juridic şi relaţii publice pentru Aria Europa centrală şi de sud din cadrul BAT, a declarat: ”Copacii solari reprezintă un mod foarte inventiv de a folosi energia solară: un copac alimentat cu energie solară este un generator de energie verde, dar şi un spaţiu de relaxare şi conexiune, atât în mediul online, cât şi fizic. Sustenabilitatea este în centrul afacerii noastre şi ne bucurăm să fim din nou alături de partenerii noştri cu soluţii inovatoare şi responsabile pentru mediu şi pentru comunitate, în drumul nostru către un viitor mai bun.”

Robert Negoiţă, Primarul Sectorului 3 din Bucureşti, a declarat: „Numim copaci aceste device-uri moderne şi interesante, dar şi foarte aspectuoase, şi nu cred că este deloc greşit, deoarece generează energie fără să polueze. Mă bucură faptul că Sectorul 3 a fost ales din nou de partenerii noştri tradiţionali, BAT România şi Green Academy, pentru a iniţia un astfel de proiect pilot. Şi sper ca cetăţenii Sectorului nostru şi ai Bucureştiului în general, dar şi vizitatorii, să se bucure din plin de copacii solari amplasaţi în cinci zone importante din Sectorul 3.”

Ionuţ Varga, Director Executiv Green Academy, a declarat: “Green Academy işi reafirmă sprijinul pentru proiectele verzi în comunitate. Odată cu amplasarea primilor copaci solari în centrul Capitalei, reuşim să integrăm mai multe activităţi şi tehnologii într-un format unic şi inovator pentru Bucureşti, concept care răspunde unor nevoi cotidiene importante pentru cetăţeanul modern. Proiectul aduce Capitala mai aproape de standardele unui oraş inteligent şi combină perfect utilul pentru cetăţean cu estetica stradală. Rămânem un partener implicat şi angajat pe termen lung pentru servicii publice de calitate în armonie cu o conduită ecologică şi un stil de viaţă conştient de mediu.”

Dispozitivele solare montate în Bucureşti (zona Pieţei Unirii, zona Pieţei Universităţii şi zona parcului IOR) au fost realizate de TripAtelier şi Mannebunit şi reprezintă o nouă invitaţie de a conştientiza importanţa gesturilor simple şi de a contribui, prin mici schimbări la îndemână, la protejarea mediului şi a comunităţii. În 2019, BAT România, Primăria Sectorului 3 şi Green Academy au lansat în premieră campania Alege asumat un oraş curat, în care 300 de scrumiere stradale au fost montate pentru colectarea selectivă a mucurilor de ţigară şi valorificarea lor energetică. Campania a fost dezvoltată ulterior în Constanţa şi Iaşi, urmând ca şi alte oraşe să se alăture în viitor.

Obiectivele de sustenabilitate ale BAT | În 2020, BAT a anunţat obiectivul de a atinge zero emisii de dioxid de carbon provenite din propriile activităţi (Scop 1 şi 2) până în 2030 şi emisiile produse de-a lungul lanţului valoric propriu până în 2050 (Scop 3). Recent, cu ocazia Zilei Acţiunilor Climatice, BAT s-a alăturat campaniei globale susţinute de ONU Race to Zero** şi se angajează să atingă pragul de zero emisii de dioxid de carbon până în 2050. Eforturile şi angajamentul companiei faţă de standarde înalte de sustenabilitate au fost recunoscute de instituţii independente, precum includerea companei în Dow Jones Sustainability Index pentru 19 ani consecutiv (BAT fiind singura companie de tutun listată în prestigiosul World Index în 2020), un rating MSCI BBB şi un nivel CDP A List.

Note

* Ţintele anunţate în 2020 sunt: creşterea numărului de consumatori de produse care nu implică ardere la 50 de milioane până în 2030; atingerea pragului de zero emisii de dioxid de carbon pentru Scopurile 1 şi 2 până în 2030, concomitent cu accelerarea obiectivelor de mediu existente pentru anul 2025; eliminarea plasticului de unică folosinţă nenecesar şi asigurarea faptului că toate ambalajele de plastic sunt reutilizabile, reciclabile sau compostabile până în 2025

** Bazat pe dovezile existente şi presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse. Aceste produse nu sunt lipsite de risc şi provoacă dependenţă. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.