Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, marţi, la TVR, cu privire la situaţiile în care CCR a fost chemată să se pronunţe pe decizii politice, că românii sunt "nervoşi" şi "pun pasiune" în politică, solicitând arbitrajul Curţii, apoi criticând-o pentru soluţiile oferite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zegrean a fost invitat să precizeze, într-un interviu acordat Televiziunii publice, care a fost cel mai dificil episod din mandatul său de judecător al Curţii într-o perioadă "tulbure" din punct de vedere politic, când CCR a fost deseori chemată să arbitreze diverse conflicte. Preşedintele CCR a explicat că nu a fost o perioadă "tulbure" în politică, ci aceasta este situaţia în mod normal în România.

"Românii sunt nervoşi în politică. Dintotdeauna politica în România aşa s-a făcut. Pun multă pasiune. De prea multe ori s-a apelat la noi să arbitrăm anumite situaţii politice", a spus acesta.

Augustin Zegrean a dat ca exemplu situaţiile în care CCR a fost solicitată să rezolve conflicte juridice de natură constituţională între instituţiile statului, care au fost numeroase.

"Nu mi se pare normal ca instituţiile să nu comunice între ele, să nu aibă o colaborare loială între ele şi să vină la judecata Curţii şi după aceea să ne şi critice, şi una şi alta din părţi (...) Dacă vin la judecata noastră, trebuie s-o accepte", a explicat acesta.

Preşedintele CCR, Augustin Zegren, se află la finalul mandatului său de 9 ani în instituţie, urmând ca în luna iunie să plece din funcţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.