Fostul preşeedin te al Curţii Constituţionale a României (CCR) Augustin Zegrean a declarat, luni, că în ceea ce priveşte revocarea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Antucorupţie, preşedintele a făcut ceea ce trebuia să facă, pentru că nu putea să nu respecte decizia CCR. ”Cine se bucură de îndepărtarea doamnei procuror de acolo se bucură prea devreme”, spune Zegrean care este convins că lupta antocorupţie în România nu se va opri aici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că preşedintele a făcut ceea ce a fost obligat să facă, nici el nu ar fi vrut să facă asta, dar decizia este definitivă, este obligatorie, nu putea să nu respecte decizia Curţii. Eu cred că nu se termină lumea aici, nu se termină lupta antocorupţie”, a declarat, luni, la Digi 24, Augustin Zegrean.

Potrivit acestuia, instituţiile statului sunt puternice şi au legislaţia necesară pentru a continua această luptă, fiind ”bine consolidate”.

”Îmi pare rău pentru Laura Codruţa Kovesi este persoana care şi-a făcut datoria aclo cu prisosinţă şi merita să-şi ducă mandatul la capăt, dar, dacă politicienii asta au vrut, asta au avut. Nu cred că se va opri aici lupta antocorupţie, instituţia este mare, este puternică, are legislaţie suficientă pentru a-şi face treaba în continuare. Cine se bucură de îndepărtarea doamnei procuror de acolo, se bucură prea devreme şi degeaba pentru că, sigur, se va găsi un procuror care să-i ţină locul şi care să ducă treaba mai departe. Este prea susţinută lipta antocorupţie de o parte din societate şi de partenerii externi ca să se oprească aici”, a mai spus Zegrean.

Acesta a apreciat că preşedintele Klaus Iohannis a făcut bine că a respectat decizia CCR ”pentru că dacă nici deciziile justiţiei nu se respectă, lucrurile se încurcă rău de tot”.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.