Preşedintele PLUS Bucureşti Vlad Voiculescu a răspuns duminică apelului la înţelepciune formulat de liderul PNL Ludovic Orban în legătură cu necesitatea unei alianţe pentru desemnarea candidaţilor la primăriile de sector, precizând că înţelepciune nu înseamnă să pretinzi că poţi câştiga alegerile singur atunci când în ultimii 15 ani nu ai depăşit 15% şi că singura condiţie pe care USR-PLUS o pun pentru realizarea unei alianţe pentru Bucureşti este desemnarea unor candidaţi care să nu fie doar anti-PSD, dar să nu fi avut legături cu PSD în ultimii 10-15 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Singura condiţie pe care o punem în crearea unei alianţe la nivel de Bucureşti este să avem candidaţi la primăriile de sector care să nu fie doar anti-PSD, ci candidaţi care să nu fi avut vreo legătură solidă cu PSD în ultimii 10-15 ani. E o chestiune extrem de rezonabilă. Am văzut că domnul Ludovic Orban face apel la înţelepciune. Eu cred că înţelepciune nu înseamnă să pretinzi că poţi câştiga alegerile singur atunci când în ultimii 15 ani nu ai depăşit 15%. Înţelepciune înseamnă să oferim o alternativă bucureştenilor. Credem că e nevoie cu adevărat de o schimbare, de aceea singura condiţie pe care o punem este ca şi candidaţii propuşi să fie anti-PSD.”, a declarat Vlad Voiculescu, preşedintele PLUS Bucureşti.

La aceeaşi conferinţă de presă a fost prezent şi liderul USR Bucureşti Claudiu Năsui, care s-a declarat în favoarea unei alianţe anti-PSD la Bucureşti.

“Prioritatea noastră este să avem o alianţă anti-PSD în Bucureşti. Sunt optimist că putem avea astfel de candidaţi în toate sectoarele. Este o condiţie de maxim bun simţ pe care o punem pentru crearea unei alianţe. Nu cerem ceva absurd, ceva nerealist, şi nu se poate că alianţa USR PLUS, formaţiunea care a susţinut iniţiativa Fără Penali în funcţii publice, să susţină candidaţi care au mari probleme când vine vorba de corupţie. Noi credem că vom reuşi să le oferim bucureştenilor candidaţi care să nu fi avut legături cu PSD”, a afirmat Năsui.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că partidul său a făcut un sacrificiu susţinându-l pe Nicuşor Dan pentru fotoliul de primar al municipiului Bucureşti, dar că obiectivul este ”de a elibera Bucureştiul de PSD”.

În ceea ce priveşte candidaţii la sectoare, Orban spune că PNL are capacitatea de a avea propriii candidaţi, dar că şi-ar fi dorit şi aici o alianţă.

”La sectoare... ce va fi la sectoare. Şi aici cred că ar trebui să găsim soluţii de înţelegere, văd că alţii îşi lansează candidaţi, nu cred că ăsta este un semn de înţelepciune şi abordare normală, firească. Vom vedea. În cazul  în care nu se va putea, vom avea candidaţi proprii. Avem oameni puternici, avem viziune asupra Bucureştiului, avem program şi pentru Bucureşti şi pentru fiecare Sector şi avem capacitatea de a câştiga pe propriile picioare.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.