Ministrul Energiei, Virgil Popescu a anunţat, vineri, după şedinţa de Guvern, că săptămâna viitoare, în funcţie de finalizarea negocierilor cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, lansează call-ul de proiecte pentru PNRR, energie regenerabilă, în valoare de 460 de milioane de euro. El a explicat că industria, economia, agricultura, industria agreoalimentară, vor beneficia de acest ajutor, dacă vor accesa aceşti bani şi vor putea demonstra că îşi vor putea folosi eficient acoperişurile sau terenurile disponibile pentru a putea instala parcuri fotovoltaice sau parcuri eoliene şi vor consuma minim 50% din energia produsă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Săptămâna viitoare, în funcţie de finalizarea negocierilor cu MIPE, lansăm call-ul de proiecte pentru PNRR, energie regenerabilă. 460 de milioane de euro, în jur de 950 de megawati de energie regenerabilă, vor fi punctate prioritar companiile care au un autoconsum de minim 50%”, a spus ministru.

El a explicat că, ”practic, industria, economia, agricultura, industria agreoalimentară, vor beneficia de acest ajutor, dacă vor accesa aceşti bani şi vor putea demonstra că îşi vor putea folosi eficient acoperişurile sau terenurile disponibile pentru a putea instala parcuri fotovoltaice sau parcuri eoliene şi vor consuma minim 50% din energia produsă, practic scăzând preţurile cu energia electrică”. 

MInistrul Energiei a mai spus că pentru populaţie, măsurile sunt la Fondul de Mediu pentru Investiţii, la MInisterul Mediului. 

”Avem acelaşi program, ministerul Energiei a modificat legea energiei electrice şi a gazelor naturale, am definit noţiunea de prosumer, acel autoconsumator şi practic energia produsă de un client casnic, care are panouri fotovoltaice, pe casă, va putea fi folosită şi va putea fi dată excesiv în consumă, în reţea şi luată înapoi când are nevoie de energie”, a mai afirmat Popescu, precizând că este o măsură activă pentru populaţie, pentru a scădea costurile cu energia electrică, pe lângă Ordonanţa care intră în vigoare de la 1 aprilie, cu ajutorul pentru persoanele fizice. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.