Ministrul Energiei, Virgil Popescu scrie joi că s-a făcut un nou pas important pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, din perimetrul Neptun Deep, prin semnarea declaraţiei ceremoniale de către Transgaz, OMV-Petrom şi Romgaz privind încheierea contractelor de transport al gazelor naturale. El a arătat că îi încurajează pe cei de la Romgaz şi OMV - Petrom să accelereze procesul pentru a începe cât mai curând lucrările de exploatare, pentru că ne dorim ca gazul românesc să fie folosit în casele românilor şi, totodată, să ne asigure independenţa energetică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un nou pas important pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, din perimetrul Neptun Deep. Astăzi alături de prim - ministrul Nicolae Ciucă am participat la ceremonia de semnare a declaraţiei ceremoniale de către Transgaz, OMV-Petrom şi Romgaz privind încheierea contractelor de transport al gazelor naturale”, scrie ministrul Energiei pe Facebook.

Virgil Popescu arată că ”prin încheierea acestui contract se rezervă capacitatea tehnică necesară pentru preluarea gazelor în Sistemul Naţional de Transport, fapt care va permite valorificarea pe piaţă a gazelor naturale din zăcămintele din perimetrul Neptun Deep”.

”Contractul a fost încheiat pentru perioada septembrie 2026 - septembrie 2042. Îi încurajez pe cei de la Romgaz şi OMV - Petrom să accelereze procesul pentru a începe cât mai curând lucrările de exploatare. Pentru că ne dorim ca gazul românesc să fie folosit în casele românilor şi, totodată, să ne asigure independenţa energetică”, mai spune Popescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.