Ministrul Energiei, Virgil Popescu, prezintă clarificări legate de ordonanţa privind preţurile la energie, subliniind că prin aceste măsuri populaţia este protejată pentru încă un an, la fel şi instituţiile publice, IMM-urile, industria alimentară. El precizează că va prezenta OUG, în 9 septembrie, la reuniunea Consiliului de Miniştri ai Energiei de la Praga. ”Dar nu pot să nu mă întreb cui folosesc aceste atacuri? Speculanţilor din piaţă care îşi văd ameninţate câştigurile? Românilor în nici un caz!”, adaugă Popescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru că anumite interese de grup par a deveni promovate intens după adoptarea Ordonanţei de Urgenţă care protejează românii şi economia noastră de creşterea preţurilor energiei electrice şi ale gazelor naturale, aş vrea să clarific următoarele lucruri:

- Prin noul pachet de măsuri populaţia este protejata pentru încă un an de zile, adică până la 31 august 2023.

- Instituţiile publice, spitalele, şcolile, furnizorii de servicii sociale, IMM- urile, industria alimentară sunt protejate.

- Bugetul României este protejat şi specula va fi aspru taxată şi se pune ordine în piaţă.

- Avizul fără observaţii al ANRE confirmă că punctul de vedere al instituţiei care răspunde de reglementarea pieţei de energie şi gaze naturale se regăseşte în decizia Guvernului.

- Prevederile din OUG se raportează la legislaţia europeană şi tocmai de aceea dialogul cu instituţiile europene se realizează”, a arătat Virgil Popescu, vineri seară, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că salută, ca ministru al Energiei, declaraţia preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care urmează să propună plafonarea preţului la gaze naturale pentru importul din Federaţia Rusă.

”O nouă dovadă că instituţiile de la Bruxelles sunt pregătite să adopte măsuri care să stopeze jocurile de interese de pe piaţa europeană, care ne afectează pe toţi.  În plus, cele mai puternice state ale lumii pregătesc, în G7, plafonare şi pentru preţul petrolului rusesc. Vă asigur că voi notifica şi prezenta OUG în data de 9 septembrie la reuniunea Consiliului de Miniştri ai Energiei de la Praga şi vom lua în continuare cele mai bune măsuri pentru ca românii şi economia României să fie protejaţi în această perioadă. Dar nu pot să nu mă întreb cui folosesc aceste atacuri? Speculanţilor din piaţă care îşi văd ameninţate câştigurile? Românilor în nici un caz! Datoria noastră este să protejăm gospodăriile românilor şi economia noastră de jocurile de piaţă instrumentate hibrid după invazia Ucrainei de Rusia şi de lăcomia speculanţilor”, a scris Popescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.