Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că, din momentul în care a avut loc agresiunea din plenul Camerei Deputaţilor, din partea liderului AUR, George Simion, au început să curgă injurii pe pagina sa personală, iar la pozele cu copiii, tot felul de ameninţări. Ministrul a precizat că a trimis aceste ameninţări avocaţilor, pentru a le ataşa plângerii penale şi a precizat că este un sistem organizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”De ieri, de când s-a finalizat acest incident, curg injurii pe pagina proprie, personală, inclusiv la pozele cu copiii sunt tot felul de ameninţări, eu cred că se merge deja foarte departe. Ne uităm şi noi pe conturi şi vedem că sunt conturi false, cred că ar trebui aici lucrurile să fie mult mai mult cercetate, pentru că văd că este un sistem organizat, şi trebuie lucrurile foarte bine cântărite”, a spus ministrul, după agresiunea din plenul Camerei Deputaţilor, de la dezbaterea moţiunii simple, în care copreşedintele AUR l-a luat de gât, la prezidiu. Ministrul Energiei a precizat că era gata acum două ore plângerea penală, câd i-a arătat echipa de comunicare aceste lucruri (ameninţările, nr). ”Le-am trimis către avocaţi şi completăm plângerea penală şi cu acest aspect”, a mai precizat Popescu. ”Vreau ca lucrurile să reintre în normal şi vreau ca acest tip de presiune şi acest tip de comportament să înceteze, iar dacă un partid este organizat în aşa fel încât la un semn al liderului (...) vin ameninţări la adresa mea şi a familiei mele, asta înseamnă că lucrurile o iau pe o turnură foarte nelalocul ei şi lucrurile trebuie să înceteze”. Virgil Popescu a mai spus că el este o fire calmă, deschisă la dialog. ”Mă bucur că nu m-am enervat şi am reuşit să îmi păstrez calmul. Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă eram lovit, aici nu ştiu să spun cum aş fi reacţionat, cred că de când eram tânăr în curtea şcolii nu ne-am mai bătut. Nu sunt genul care să reacţioneze violent”, a mai spus Popescu despre agresiunea de la tribuna Parlamentului. Întrebat dacă i-a fost teamă, Virgil Popescu a răspuns: ”Nu pot să spun că mi-e teamă, M-au sunat soţia, copiii, am simţit la soţie un oarecare tremur, le-am spus să stea liniştiţi că nu cred că se va ajunge la aşa ceva, dar de aceea vreau să depun plângere”. . Liderul deputaţilor AUR George Simion a venit, luni, la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energie Virgil Popescu îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa şi l-a luat de gât pe demnitar. Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Daniel Suciu a închis şedinţa şi a convocat de urgenţă Biroul Permanent.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.