Ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, a criticat, într-un interviu pentru Profit News, activitatea predecesorului său de la USR PLUS, Claudiu Năsui, sugerând că acesta a lăsat lucruri nerezolvate. ”Credeţi-mă, nu este uşor să desţeleneşti ce este acolo!, afirmă el. Virgil Popescu declară că nu poate să facă nicio promisiune cu privire la momentul în care antreprenorii din HoReCa vor primii banii din schema de ajutor promisă încă de anul trecut. Măsura 3 - Granturi pentru investiţii acordate pentru IMM-uri - nici nu mai există practic, ea a fost preluată de Ministerul Fondurilor Europene, spune ministrul liberal. Cât despre Măsura 2 - Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor, nici aceasta nu s-a încheiat, dar Virgil Popescu susţine că a cerut accelerarea plăţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Reporter: Discutam cu antreprenorii şi cu reprezentanţii lor şi spuneau că lucrurile se mişcă foarte greu. Măsura 2 încă nu e gata, Măsura 3 nici nu există, schema de ajutor pentru HoReCa nu a început încă. Ce noutăţi aveţi?
 
Virgil Popescu: Am avut o discuţie cu colegii de la IMM-uri, de la programe, care se ocupă de măsuri. La Măsura 2 i-am rugat să accelereze ritmul şi sunt convins că vor accelera ritmul şi vor face toate plăţile până la sfârşitul acestui an. Măsura 3, aţi văzut, colegul meu Năsui a anulat Măsura 3, deci practic noi nu mai avem în acest moment Măsura 3. 
 
Reporter: Dar se discuta despre faptul că va fi reluată. Nu a fost reluată procedura? 
 
Virgil Popescu: Nu a fost reluată deloc procedura. Exact în ziua când am preluat interimar portofoliul la Economie, a apărut în dezbatere publică la Ministerul Fondurilor Europene o aşa-zisă măsură 3 care e complet schimbată faţă de ce se numea Măsura 3. Discutând în minister, mi-au spus că fostul secretar de stat, Paul Ene, a discutat la MIPE şi a ajuns la concluzia că cel mai bine e ca Măsura 3 să fie lansată de către MIPE şi lansată într-o altă schemă decât cea aprobată prin OUG şi apoi prin lege. Am avut o discuţie cu CNIMM şi i-am rugat să discute cu MIPE pentru a modifica ghidul pentru Masura 3. Iar la HoReCa, s-a dat drumul la depunerea de …
 
Reporter: Sunt acum în evaluare şi promisiunea iniţială era că până la finalul lui septembrie se încheie această evaluare. Aveţi informaţii cu privire la momentul când antreprenorii vor primi banii? 
 
Virgil Popescu: Nu pot să garantez că până la finalul lui septembrie, care nu e departe … Nu am preluat de mult timp Ministerul Economiei. Credeţi-mă, nu este uşor să desţeleneşti ce este acolo. Dar le promit că vor primi banii cât mai curând posibil, pentru că a fost printre cele mai lovite industrii de pandemie şi, evident, trebuie ajutaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.