Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat joi, cu ocazia deschiderii ”Baku Energy Forum”, în ciuda dificultăţilor şi constrângerilor recente, ţinta României este să transformăm provocările în oportunităţi şi să ne concentrăm pe dezvoltarea de noi capacităţi de producere a energiei

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu ocazia deschiderii ”Baku Energy Forum” am susţinut un discurs în cadrul sesiunii ministeriale, unde explorăm dinamica sectorului energetic în contextul actual. Am transmis că în ciuda dificultăţilor şi constrângerilor recente, ţinta României este să transformăm provocările în oportunităţi şi să ne concentrăm pe dezvoltarea de noi capacităţi de producere a energiei bazate pe tehnologii cu emisii scăzute de carbon folosind gazele naturale, energia nucleară şi sursele regenerabile”, a scris Virgil Popescu.

El arată că totodată, ne concentrăm pe accelerarea procesului de implementare a soluţiilor inovatoare avansate, modernizând în acelaşi timp şi infrastructura energetică.

”I-am avut ca parteneri de dialog pe ministrul azer al Energiei Parviz Shahbazov, viceprim - ministru şi ministrul sârb al Energiei şi Minelor Zorana Mihajlović, viceprim - ministru şi ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale din Republica Moldova Andrei Spînu, ministrul Energiei din Kazakhstan Bolat Akchulakov şi alţii decidenţi din domeniu”, a precizat el.

”Am căzut cu toţii de acord că este nevoie de cooperare pentru a reuşi să diversificăm sursele şi rutele de transport pentru a combate efectele crizei energetice şi cele generate de războiul Rusiei în Ucraina”, mai spune ministrul Energiei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.