Premierul Viorica Dăncilă spune că va prezenta o evaluare a activităţii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în Comitetul Executiv Naţional al PSD, acolo urmând a se lua şi decizia în ceea ce-l priveşte pe acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorica Dăncilă a fost întrebată, luni, la Tulcea, dacă a discutat cu Tudorel Toader în condiţiile în care în PSD mai mulţi lideri au cerut schimbarea acestuia din funcţia de ministru al Justiţiei, iar Liviu Dragnea a precizat că decizia va fi luată de premier.

“O decizie voi lua în cadrul Comitetului Executiv Naţional, când am să ascult şi părerea colegilor mei şi o să-mi spun şi eu părerea. O evaluare prezint tot în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Suntem guvern politic, suntem susţinuţi politic şi este foarte bine ca aceste discuţii să le avem în cadru politic, în cadrul Comitetului Executiv Naţional. După ce vom lua această decizie, voi ieşi public şi am să o comunic”, a afirmat Dăncilă.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, referindu-se la ordonanţele pe tema codurilor penale, că ministrul Justiţiei Tudorel Toader trebuie să înţeleagă că nu mai poate continua aşa, că trebuie să înceteze cu această atitudine, că acesta a tot anunţat că va da nişte ordonanţe de urgenţă care de fapt nu s-au dat şi despre care nici nu crede că avea intenţia să le dea vreodată.

Dragnea a precizat că este apanajul prim-ministrului să decidă în privinţa ministrului Justiţiei.

În replică, sâmbătă, Tudorel Toader a precizat că sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a posteriori, faţă de o normă juridică în vigoare, nu şi cele pronunţate a priori faţă de proiecte de lege şi a subliniat că, „în lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o ordonanţă de urgenţă”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.