Premierul Viorica Dăncilă l-a sunat, luni, pe preşedintele Klaus Iohannis şi au discutat despre propunerile de interimari pentru ministerele care au aparţinut ALDE, iar şeful statului a precizat că va da un răspuns într-un timp scurt. Dăncilă a declarat că până atunci activitatea Guvernului nu este blocată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am vorbit cu domnul preşedinte şi mi-a spus că legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut pentru portofoliul ALDE va da un răspuns într-un timp scurt (...) Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă. Mi-a spus că într-un interval de timp scurt va veni cu un răspuns”, a declarat, luni, Viorica Dăncilă.

Premierul susţine că activitatea Guvernului nu este blocată.

”Nu este blocat Guvernul, Guvernul funcţionează”, a spus Dăncilă, precizând că miercuri sau joi va avea loc următoarea şedinţă de guvern.

”Până atunci, sperăm să avem un răspuns”, a mai spus premierul.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, în 26 august, că reprezentanţii formaţiunii au decis să renunţe la continuarea guvernării împreună cu PSD. 

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că membrii Comitetului Executiv al PSD au aprobat în unanimitate continuarea guvernării.

Miniştrii ALDE Graţiela Gavrilescu, Viorel Ilie şi Anton Anton şi-au depus, marţi, demisiile la Secretariatul General al Guvernului. Ministrul Ramona Mănescu, tot in partea ALDE, a refuzat să demisioneze.

Premierul a trimis la Cotroceni propuneri de interimari pentru cele trei ministere: la Energie - Niculae Bădălău, Mediu - Ioan Deneş, Relaţia cu Parlamentul - Radu Oprea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.