Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, afirmă, referitor la acuzaţiile USR PLUS legate de concursul pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Management şi Structuri Unităţi Sanitare, că orice suspiciune trebuie să fie adusă la cunoştinţa instituţiilor competente. "Nu am să fiu de acord ca Vlad Voiculescu şi USR-PLUS să aprecieze că un om care se prezintă la un concurs este, din start, necinstit, incompetent pentru că este membru sau simpatizant PNL", susţine ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De ce o fi simţit nevoia Vlad Voiculescu, Preşedinte USR-PLUS Bucureşti, pe care personal îl respect (ştie acest lucru), să lanseze acuzaţii asupra PNL Bucureşti, organizaţia pe care o conduc, în ultimele zile ale campaniei noastre interne de alegeri? A pomenit PNL Sector 4 şi, implicit, Bucureşti. Mă cunoaşte bine. Reacţia mea, întotdeauna, de când ne cunoaştem, este aceeaşi: nu fac politică călcând în picioare principii şi reguli", arată Violeta Alexandru, vineri, într-o postare pe Facebook.

Ea adaugă că orice suspiciune - în cazul de faţă, în legătură cu organizarea unui concurs într-o instituţie din administraţia din Bucureşti -  trebuie să fie adusă la cunoştinţa instituţiilor competente.

"Legea şi procedurile nu se discută. Nu facem declaraţii politice doar de dragul de a câştiga simpatizanţi pentru că riscăm să ne pierdem credibilitatea", complerează Alexandru.

Ea susţine însă că nu se poate spune că orice om care se prezintă la un concurs este necinstit sau incompetent doar pentru că este membru sau simpatizant al PNL.

"Nu am să fiu de acord ca Vlad Voiculescu şi USR-PLUS să aprecieze că un om care se prezintă la un concurs este, din start, necinstit, incompetent pentru că este membru sau simpatizant PNL. Eu nu vânez angajaţi în sistemul public care au simpatii pentru USR-PLUS sau pentru vreun alt partid. Dovadă stă şi mandatul meu de anul trecut. Nu m-a interesat cine/ce simpatii avea, dacă îşi făcea treaba. Nu trebuie să se facă politică în funcţiile publice de execuţie/conducere. De la angajare până la promovare sau bonusare. Politică pot face demnitarii dar este foarte important ca şi aceia să nu amestece lucrurile. Dacă privim lucrurile din perspectiva pe care o are Vlad Voiculescu, fiecare membru sau simpatizant al USR-PLUS care participă la un concurs pentru ocuparea unei funcţii publice trebuie suspectat, apriori, de aranjamente. Hai să nu găsim subiecte acolo unde nu sunt!", afirmă Violeta Alexandru.

Potrivit acesteia, USR-PLUS "nu are monopol nici pe moralitate, nici pe judecata corectitudinii oricărui demers public".

"Îmi voi apăra partidul şi colegii ori de câte ori va fi cazul. Nimeni nu are dreptul să îngrădească accesul la un concurs pentru ocuparea unei funcţii publice, nici prin presiuni publice, nici prin insinuări. Colegii mei din PNL Bucureşti şi cei din PNL, în general, trebuie să aibă încredere în competenţele lor, în pregătirea lor şi să se prezinte la orice concurs, dacă îndeplinesc cerinţele. Şi, mai departe, să facă treabă acolo unde merg să muncească. Nu este nicio ruşine, nicio crimă să faci parte din PNL sau să simpatizezi PNL. Dimpotrivă, este o onoare", subliniază liderul PNL Bucureşti.

Violeta Alexandru le urează succes tuturor liberalilor care participă la concursuri.

"Am încredere în voi! Am văzut colegi foarte bine pregătiţi în aceşti ani de când sunt în PNL. Oameni cu o carieră în spate. Nu merită să fie trataţi ca şi cum nu au nicio competenţă. Şi în administraţia din Bucureşti şi, în general, în sistemul public, regula intrării în sistem trebuie să fie concursul. Concursurile în sistemul public trebuie să fie organizate cu respectarea cadrului legal, într-o deplină transparenţă şi fără nicio legătură cu viaţa politică", conchide ea.

USR PLUS a cerut, joi seară, demiterea de îndată a directorului ASSMB, Vasile Apostol, şi aşteaptă scuze de la primarul general, Nicuşor Dan. Formaţiunea susţine că, pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Management şi Structuri Unităţi Sanitare, ASSMB şi PMB ”au impus condiţii care par cu dedicaţie pentru Cristian Badiu, vicepreşedinte PNL Sector 4”

”USR PLUS i-a solicitat ieri Primarului General măsuri ferme, după tentativa de trucare a concursului pentru ocuparea postului de Director al Direcţiei Management şi Structuri Unităţi Sanitare. ASSMB şi PMB au impus nişte condiţii pentru ocuparea postului care par cu dedicaţie pentru domnul dr. Cristian Badiu, vicepreşedinte PNL Sector 4”, a transmis, joi, USR PLUS.

Formaţiunea a enumerat condiţiile la care se referă: excluderea celor cu experienţă de conducere în privat prin condiţia: ”experienţă de conducere într-o instituţie publică” şi excluderea celor cu specializare în studii juridice, economice, în management sanitar prin condiţia ”diplomă de licenţă în medicină”.

”Mai mult, cu privire la experienţă, ASSMB şi primarul general condiţionează participarea la concurs de «15 ani vechime în specialitate» cu doar - atenţie – «6 luni vechime într-o funcţie de conducere» Câţi ani credeţi că are experienţă în specialitate şi într-o funcţie de conducere domnul dr. Cristian Badiu, vicepreşedinte PNL Sector 4 conform CV-ului dumnealui? Mai rămânea doar ca primarul general şi ASSMB să solicite şi apartenenţa candidatului la Marea Lojă Naţională, condiţie ce ar fi fost de asemenea îndeplinită de candidatul preferat, potrivit declaraţiei de interese a dânsului”, a mai transmis USR PLUS.

Formaţiunea a precizat că a solicitat suspendarea concursurilor şi măsuri împotriva celor care au pus la cale şi au girat această mascaradă.

”USR PLUS Bucureşti va acţiona în justiţie pentru înlăturarea acestor practici, inclusiv prin sesizarea organelor de cercetare penală, dacă primarul general Nicuşor Dan nu va lua măsurile care se impun: demiterea de îndată a directorului ASSMB, domnul Vasile Apostol şi prezentarea de scuze publice de către primarul general Nicuşor Dan”, a mai transmis USR PLUS.

Primarul Nicuşor Dan a scos la concurs mai multe posturi de conducere din Primăria Capitalei şi instituţii din subordine, respectiv ASSMB, dar criteriile de participare sunt scrise cu dedicaţie, a susţinut, miercuri, USR PLUS, într-un comunicat de presă.

”USR PLUS nu poate lua parte la această mascaradă făcută cu dedicaţie pentru anumite persoane din PNL şi PMP”, a transmis sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.