Deputatul PNL Victor Paul Dobre consideră că programul de guvernare duce România într-o situaţie de eşec, nu pentru un an, ci pe termen mai lung, spunând că PSD-ul a decis "să aplice tactica pământului pârjolit, după ei potopul".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victor Paul Dobre a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că i se pare foarte gravă evoluţia economică a României.

"Aş vrea să atrag atenţia asupra unui lucru care mi se pare foarte grav: evoluţia economică, evoluţia principalilor indicatori, faptul că programul de guvernare ne duce într-o situaţie de eşec nu pentru mâine, nu pentru poimâine, nu pentru un an, ci pe termen lung", a afirmat deputatul.

El a spus că de câteva luni asistăm la un declin al monedei naţionale, iar deficitul comercial de 3,5 la sută ar putea fi depăşit.

"În primul rând, asistăm de luni de zile la un declin pas cu pas, dar constant al monedei naţionale, pas cu pas, zi de zi. În al doilea rând, deficitul comercial, dincolo de declaraţiiile asiguratoare ale primului ministru sau ale ministrului de Finanţe, în realitate, Banca Naţională, care e totuşi organismul cel mai serios, cred eu, şi mai prudent speră să rămânem în 3,5 la sută. Dar dacă colectarea se menţine în ritmul în care e şi cheltuielile se duc în ritmul în care se duc, s-ar putea să fie depăşit. Lucrul acesta ne va scoate din reguli şi standarde europene. Vom începe cu încă o bilă neagră preşedinţia Uniunii",a spus liberalul.

Victor Paul Dobre a precizat că şi în privinţa accesării fondurilor europene ţara noastră se află într-o situaţie gravă. 

"Un al treilea lucru este faptul că în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, fonduri de la Uniunea Europeană, suntem sub 20 la sută. Suntem într-o situaţie gravă, suntem într-o situaţie periculoasă, suntem într-o situaţie în care nu mai spunem noi, opoziţia, o spune un comisar european, membru al Partidului Social Democrat şi care se ocupă de fonduri şi de investiţii. Şi acest lucru este tratat de guvern, de PSD, cu aceeaşi lipsă de implicare, de respect, faţă de ţară, faţă de ceea ce este esenţial pentru buna ei funcţionare. Astea, dincolo de un moment sau altul politic, sunt lucruri grave, care ne vor afecta şi vor afecta şi preşedinţia Uniunii Europene, care ne revine, dar, din păcate, ne vor afecta nivelul de trai şi va afecta şi viitoarele guvernări. PSD-ul se pare că a decis să aplice tactica pământului pârjolit, după ei potopul", a afirmat deputatul Victor Paul Dobre.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.