Liderul USR PLUS Dan Barna a afirmat că este necesar ca legislaţia cu privire la plagiat să rămână un instrument funcţional prin care să fie făcute verificări corecte şi reale, iar plagiatul să fie sancţionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Poziţia USR PLUS o ştiţi foarte bine. Am fost consecvenţi pe acest mesaj dintotdeauna - e necesar ca, în cazul în care se realizează modificări pe ceea ce înseamnă legislaţia privind plagiatul, acesta să rămână un instrument funcţional şi un instrument care să asigure o corectă şi o reală verificare a lucrărilor de doctorat, astfel încât plagiatul să fie sancţionat acolo unde el există, cu şanse foarte minime de scăpare. Tocmai de aceea rămânem foarte atenţi şi foarte preocupaţi de acest subiect. Miza unei reglementări stabile şi funcţionale este foarte importantă şi colegii noştri sunt foarte deschişi pentru un eventual dialog, dacă se va considera necesară îmbunătăţirea legislaţiei”, a declarat Dan Barna, marţi la Parlament. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.