Vice-preşedintele Academiei Române, Cristian Hera, a declarat luni, în cadrul şedinţei solemne de comemorare a regelui Mihai că Acedemia Română este legată de Casa Regală şi a amintit rolul Majestăţii Sale ca membru de onoare al forumului Academiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Pentru instituţia noastră, pierderea este cu atât mai grea cu cât Academia Română, încă de la începuturile sale, şi-a legat existenţa de Casa Regală. În perioada când s-a aflat pe tronul României, Majestatea Sa Regele Mihai I, ca şi predecesorii săi, a fost preşedinte de onoare şi protector al Academiei Române, iar din anul 2007 a devenit membru de onoare al forumului nostru”, a declarat Cristian Hera. 

Vice-preşedintele Academiei Române a mai povestit şi despre faptul că regele Mihai a încurajat cercetarea ştiinţifică românească din toate domeniile. 

Cristian Hera a continuat dând citire unui citat rostit de fostul monarh la şedinţa solemnă a Academiei Române din iunie 1947.

”Am credinţa nestrămutată în puterea de muncă, în înţelegerea şi calităţile reale ale popoprului meu si sunt sigur că prin ajutorul lui Dumnezeu vom reuşi curând să reclădim o Românie puternică prin morala ei, rodnică prin propăşirea ei, strălucitoare prin punerea în valoare a facultăţilor ei intelectuale”, a încheiat Hera. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.