Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a declarat, la Prima TV, că PSD nu-şi doreşte comasarea alegerilor locale cu cele prezidenţiale, aşa cum propun liberalii. Totuşi, PSD ar puterea accepta comasarea alegerilor în cazul în care va obţine unele avantaje în negocierea cu PNL, admite Vasile Dîncu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Când este vorba de comasarea alegerilor, noi, de la PSD, nu suntem foarte doritori. Am vrea să parcurgem în mod firesc tot calendarul electoral, aşa cum este el. Suntem un partid mai mare şi avem o mai mare rezilienţă şi o mai mare anduranţă la alegeri. Foarte mulţi dintre noi avem şi o experienţă de 20-30 de ani ani în politică, iar asta te ajută. Aceste bulversări îi fac pe unii oameni să nu se descurce bine cu 6-7 buletine de vot, alţii nu se duc la vot, alţii vor vota în compesaţie. Nu va fi foarte simplu. Acest tip de volatilitate a votului este posibil. Cel mai bine este să parcurgi calendarul electoral aşa cum este el. Dacă vom hotărî şi noi să acceptăm anumite scenarii, sigur că va fi, în mod cinstit, în funcţie de avantajele pe care le-am putea avea, deşi noi nu susţinem în principal comasarea alegerilor. Deci nu este un proiect politic al PSD”, a explicat Vasile Dîncu la Prima TV.

La începutul săptămânii, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că România ”nu va sărăci” dacă organizează alegerile aşa cum acestea sunt prevăzute de legislaţie.

”Nu cred că România va sărăci dintr-un exerciţiu democratic. Haideţi să nu devenim ridicoli! Cheltuim şi câteodată a existat o risipă a banului public, dar când e vorba de democraţie, deodată devenim foarte cumpăniţi. Nu vom păcăli românii. Cine încearcă să păcălească românii cu anumite comasări, vezi Doamne, că se fac economii, nu va ţine nimic. Românul nu mai poate fi păcălit”, a afirmat Ciolacu, luni seară, la Antena 3, referindu-se la posibilitatea comasării unor runde de alegeri în acest an, idee avansată de unii politicieni liberali care invocă reduceri de cheltuieli.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.