Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, ministru al Apărării în Cabinetul Ciucă a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre relaţia cu premierul, că ”partenerul lor privilegiat este evident Nicolae Ciucă”. Ministrul a comentat şi tensiunile din interiorul coaliţie, el arătând că a văzut atacuri ale echipei de comunicare de la PNL asupra miniştrilor PSD, iar în opinia sa şansa PNL este o bună coabitare cu PSD, pentru a-şi putea îmbunătăţi poziţia din sondaje, pentru că, ”să îţi ataci partenerul de guvernare nu este o soluţie de succe”s.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin natura funcţiei, noi lucrăm cu premierul Ciucă foarte bine la Guvern, Nu există nicio diferenţă între miniştri (...) Este o fire pozitivă şi problemele guvernării ne leagă foarte tare, nu avem timp de opţiuni ideologice, de fineţe. (..) Partenerul nostru privilegiat este evident domnul Nicolae Ciucă”, a spus Vasile Dîncu, despre relaţia din Executiv, el precizând că PSD ţine cont că în această perioadă istorică, preşedinte de facto al PNL este Florin Cîţu şi tratează această relaţie cu atenţie.

 

Despre disensiunile din coaliţie, Dîncu a precizat că ”este o dovadă că această coaliţie este vie”.

”Noi am stabilit că nu facem o disoluţie a partidelor şi încercăm să păstrăm identităţile partidului în perspectiva lui 2024, când vom vedea care va fi formula în care vom candida. (..) PSD este mai stabil, în PNL parcă există competiţie şi ne trezim cu lucruri care nu ştim de unde au apărut şi cum să le poziţionăm”, a arătat ministrul, 

Vasile Dîncu a mai spus că, în acest moment este şi o competiţie politică, de comunicare. ”Este o diferenţă foarte mare între cele două partide, nu am un sondaj, nu vreau să lansez cifre, dar PNL trebuie să tragă să îşi îmbunătăţească scorul electoral, şi după părerea mea ar trebui să o facă prin prestaţia miniştrilor din Guvern şi nu neapărat prin comunicarea externă”, a explicat el, adăugând că PSD are alt tip de comunicare.

”Cred că din această competiţie va ieşi ceva bun şi ambele partide vor reuşi să crească, să se păstreze în vârful ierarhiei, iar pentru 2024 să ajungă la o soluţie împreună sau separat dar să gândim o coaliţie electorală. Am văzut şi atacuri ale echipei de comunicare de la PNL, asupra miniştrilor noştri, eu cred că şansa PNL este o bună coabitare cu PSD, pentru a-şi putea îmbunătăţi poziţia din sondaje”, a afirmat el. 

Vasile Dîncu a afirmat că e posibil ca liberalii să nu fie mulţumiţi cu acest procent de 20% pe care îl au în acest moment în sondaje. 

”Să îţi ataci partenerul de guvernare (..) nu cred că e o soluţie de succes, sunt teme importante care trebuie atacate, descentralizarea, reforma statului, lupta împotriva extremismului şi populismului (..) sunt mai importante decât o polemică cu PSD, cu un atac la miniştri. Din acţiuni negative nu creşti, cred că poţi încerca să îi scazi pe ceilaţi, dar nu creşti”, a afirmat Dîncu, care este şi sociolog.

Despre majorarea pensiilor, Vasile Dîncu a arătat că, un lucru care nu se vorbeste este că din momentul promulgării acestei legi a pensiilor, în 2018, s-au mărit de câteva ori, astfel că nu rămâne de mărit cu 40%, şi a arătat că, la o întâlnire cu fostul ministru Lia Olguţa Vasilescu, aceasta i-a spus că a mai rămas vreo 12% din acel target.

”Problema este următoarea, de principiu, nu avem de unde creşte dacă nu avem de unde, trebuie să avem un ritm al creşteri ipe care să ni-l permitem, nu să creştem când avem nevoi mai stringente”, a explicat el.

Întrebat dacă acest subiect al pensiilor ar fi o linie roşie care ar putea duce al ruperea coaliţiei, ministrul Apărării a spus că ”este o temă importantă”, dar crede că se vor găsi soluţii negociate pentru a nu se ajunge la acest lucru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.