Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, miercuri, despre despre deplasarea premierului şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor la Kiev, că este ”o vizită normală” şi i se pare firesc să fim şi noi acolo, să dăm un exemplu de solidaritate. El a menţionat că a vorbit cu omologul său din Ucraina şi are invitaţie să meargă acolo, când vor avea timp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O vizită normală, mi se pare firesc să fim şi noi acolo, să dăm un exemplu de solidaritate. România a dat din prima zi a războiului semne de solidaritate şi gesturi concrete de solidaritate. Acest gest al delegaţiei române a completat, să zic aşa, ajutorul pe care îl dăm, printr-o întâlnire simbolică, acolo, la Kiev, cu prietenii noştri din Ucraina”, a spus Dîncu. 

Ministrul Apărării a spus că are invitaţii să meargă în Ucraina şi când va avea timp, precizând că şi ieri a vorbit cu omologul său din Ucraina şi au stabilit să se vadă. 

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au făcut, marţi, o vizită oficială în Ucraina, unde au avut întâlniri cu Volodimir Zelenski, cu premierul Ucrainei şi cu preşedintele Radei Supreme.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că România sprijină aspiraţiile Ucrainei de integrare în Uniunea Europeană şi a reiterat disponibilitatea de a oferi ajutor refugiaţilor. La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat că bombele nu vor opri niciodată triumful Binelui asupra Răului.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.