Viorica Dăncilă este cel mai potrivit candidat al PSD la alegerile prezidenţiale, declară la RFI deputatul Valeriu Steriu, apreciind că Dăncilă a crescut foarte mult de când a preluat partidul. În opinia sa, coaliţia PSD-ALDE nu se va rupe, după ce social-democraţii au refuzat să sprijine candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la Preşedinţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valeriu Steriu se îndoieşte că vor fi probleme în coaliţia PSD-ALDE, în contextul alegerilor prezidenţiale din toamnă.

”Mă îndoiesc, mă îndoiesc. Această coaliţie a mers foarte bine. Chiar şi zilele trecute aţi văzut momentul acesta al înlocuirii unui ministru s-a petrecut foarte corect şi foarte limpede. Mă îndoiesc că la toamnă vom avea o altă coaliţie, deşi am văzut foarte mulţi adversari politici care împing în această direcţie. Sunt convins că domnul Tăriceanu are maturitatea necesară. Dacă va dori să continue cursa aceasta prezidenţială, nu avem decât să-l aplaudăm şi să-i urăm succes, dar în ceea ce înseamnă candidatul PSD, de 25 de ani acesta întotdeauna a fost un membru al partidului”,spune el.

 

Întrebat dacă nu va fi fragmentat bazinul electoral al PSD, în cazul în care partidul va avea propriul candidat, deputatul social-democrat Liviu Pleşoianu va candida şi el ca independent, iar Călin Popescu Tăriceanu va intra în cursă din partea ALDE, Valeriu Steriu a răspuns: ”Sunt variante de luat în calcul. Sunt convins că strategia de campanie va fi construită în aşa fel încât candidatul PSD să fie automat prin recunoaşterea prin vot în primul tur să intre în turul al doilea şi din acel moment lucrurile sunt cu totul diferite”.

 

Deputatul e convins că PSD va intra în turul secund al alegerilor prezidenţiale: ”Sunt convins că vom intra, nu are cine altcineva să intre în clipa de faţă”.

El consideră că Viorica Dăncilă ar fi cel mai potrivit candidat al PSD.

 

”În acest moment, Viorica Dăncilă. Eu personal o susţin pentru a candida la Preşedinţia României (...). A crescut foarte mult de când a preluat partidul, în ultimele săptămâni. Maturitatea pe care a atins-o cred că o recomandă şi cred că dacă i-ar fi pus întrebarea cu două săptămâni înainte de a deveni primul-ministru al României, ar fi răspuns la fel. Este un aspect care ţine de modestie şi de elemente personale de bun simţ”, consideră Valeriu Steriu.

 

La menţiunea că atunci când PSD era condus de Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă nu părea să aibă aceleaşi calităţi, deputatul a răspuns: ”Sunt foarte mulţi oameni care au fost în acea perioadă destul de reţinuţi în a se exprima, nu neapărat datorită unei lipse de curaj, ci mai degrabă aş putea spune o prioritizare a unor lucruri (...). Sunt convins că doamna Viorica Dăncilă intră în turul doi, mai departe nu merg cu nici un fel de presupunere (...). Alegeri pentru un singur candidat, bine organizate, bine strunite şi mai ales verificate foarte atent şi pe ziua votului, ceea ce nu s-a întâmplat la alegerile pentru PE pot duce fără nici un fel de probleme candidatul PSD-ului cu peste 30% în turul doi”.​​

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.