Filiala judeţeană a USR Timiş critică, marţi, PSD şi PNL că ”se ceartă pe şmecherii electorale” în scandalul distribuirii de pliante electorale împreună cu cupoanele de pensii, prin Poşta Română, în loc să găsească soluţii pentru protestatari, dar şi pentru sistemul de sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În loc să caute soluţii pentru miile de protestatari împotriva Guvernului Ciolacu PNL, care a redus bugetul pentru sănătate şi a mărit taxe şi impozite, PSD şi PNL se răfuiesc în justiţie. Motivul? Distribuirea de către Poşta Română, condusă de membri PNL, a fluturaşilor electorali ai partidului, odată cu pensia.Faptul că PNL a învăţat şmecherii electorale de la PSD şi să folosească instituţii ale statului în scopuri politice, nu trebuie să ne mire. Guvernează împreună şi se inspiră unii de la alţii”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al USR Timiş. 
 
Preşedintele USR Timişoara, consilierul local Paula Romocean atrage atenţia, potrivit sursei citate, că USR nu a uitat că ”PSD câştigă alegerile oferind bani, mâncare, găleţi”.
 
“USR nu a uitat că PSD câştiga alegerile oferind bani, mâncare, găleţi pentru voturi şi că a creat această practică nenorocită, de a folosi instituţiile statului în folosul partidului, nu al cetăţenilor. Este inacceptabil însă că, într-un stat european, angajaţii Poştei Române primesc ordin de la directorul PNL să distribuie fluturaşii electorali ai partidului împreună cu pensia. De exemplu, la Lugoj, pensia a fost înmânată oamenilor împreună cu fotografia preşedintelui PNL Timiş, Alin Nica. Acesta este un abuz clar de putere”, a declarat Paula Romocean, preşedinta USR Timişoara şi consilier local USR.  
 
USR Timiş mai spune că procurorii trebuie să cerceteze cazul distribuirii de pliante electorale prin Poşta Română.
 
”Procurorii trebuie să cerceteze cine a dat ordinul politic regionalei Vest a Poştei Române, conduse de Adrian Lulciuc, în acelaşi timp şi consilier local al PNL la Timişoara şi care este baza contractuală şi legală pentru această acţiune”, se arată în comunicat.
 
USR Timiş mai spune că Poşta Română a mai făcut recent acelaşi serviciu, distribuirea de pliante electorale cu pensia, şi pentru AUR, iar în trecut şi pentru PSD. 
 
“USR este singurul partid care nu a folosit şi nu va folosi niciodată instituţiile statului pentru scopuri politice. Aceasta este diferenţa dintre noi şi PSD, PNL şi AUR. Credinţa noastra este că instituţiile trebuie să deservească cetăţenii, nu sunt SRLuri de prestări de servicii politice pentru partide”, a adăugat Paula Romocean.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.