USR a transmis, luni, că românii trebuie lăsaţi să voteze, chiar încurajaţi să facă asta, iar reprezentanţii formaţiunii solicită mai multe modificări la legea pe care Guvernul îşi asumă răspunderea, una făcând referire la vizele de flotant. USR cere eliminarea obligativităţii ca vizele de flotant să fie mai vechi de 90 de zile, altfel studenţii fiind împiedicaţi să voteze. O altă modificare vizează alegerea preşedinţilor de consilii judeţene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Românii trebuie lăsaţi să voteze, chiar încurajaţi să facă asta! USR luptă pentru aceste lucruri încă de la intrarea în Parlament şi va continua să o facă! De aceea, USR solicită Guvernului Orban să aducă mai multe modificări proiectului pentru care îşi angajează, miercuri, răspunderea”, au transmis, luni, reprezentanţii USR.

Potrivit acestora, ”dacă nu va fi eliminată condiţia de a avea o viză de flotant mai veche de 90 de zile pentru putea vota în localitatea de reşedinţă, un număr mare de români – studenţi, tineri în general – nu vor putea vota la locale”.

”Dacă nu va fi redus numărul minim de semnături necesar pentru depunerea unei candidaturi pentru funcţia de primar, preşedinte de CJ şi consilier local ori judeţean, românii sunt în continuare descurajaţi să se implice în politică şi să reîmprospăteze clasa politică. Dacă nu se modifică legea astfel încât preşedinţii de consilii judeţene să fie şi ei aleşi în două tururi, nu cum a impus PSD, într-un singur tur, judeţele rămân în continuare la mâna baronilor locali, iar majoritatea cetăţenilor nu sunt reprezentaţi”, a mai transmis USR.

Formaţiunea transmite că ”România merită mai mult, nu doar cârpeli dictate de interesul partidelor aflate vremelnic la putere”.

Guvernul îşi va asuma, miercuri, răspunderea pe legea care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.