USR critică decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a sesiza inspecţia judiciară privind DNA şi Parchetul General, considerând că el "favorizează" continuarea "atacurilor" PSD-ALDE la adresa justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Partidul Uniunea Salvaţi România protestează faţă de decizia ministrului Justiţiei de a sesiza Inspecţia judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii privind eficienţa managerială a Parchetului General şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Conform Art. 132 din Constituţia României, procurorii şi structurile de parchet îţi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei care ar trebui  să-şi folosească această autoritate pentru o activitate eficientă a parchetelor, inclusiv a DNA, nu pentru a agrava seria de atacuri care le subminează activitatea", se arată într-un comunicat al USR.

Vicepreşedintele USR Vlad Alexandrescu afirmă că lupta anticorupţie trebuie continuată "ferm", iar instituţiile din domeniu trebuie sprijinite.

"Din păcate, sub aparenţa unei legitimităţi procedurale, ministrul Tudorel Toader, prin acţiunile sale, favorizează continuarea atacului PSD-ALDE asupra justiţiei la care asistăm de o jumătate de an", se mai arată în comunicat.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, luni, că lupta anticorupţie nu înseamnă numai DNA, numai aplicare de pedepse, ci înseamnă prevenirea actelor de corupţie şi că, în calitate de ministru, nu vede numai partea pozitivă, ci şi pe cea negativă, cu oameni arestaţi, condamnaţi, care se dovedeşte ulterior că sunt nevinovaţi, ceea ce înseamnă o tragedie şi o pată neagră pentru justiţie. Toader a precizat că a solicitat Inspecţiei Judiciare o verificare de fond a activităţii manageriale de la DNA şi de la Parchetul ICCJ, insituţii care nu au mai fost evaluate de 10 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.