Comisia pentru buget, finanţe a dat avize pozitive pentru două iniţiative legislative ale USR PLUS menite să simplifice depunerea dosarului pentru alocaţia de stat pentru copii şi, respectiv, să permită elevilor majori din şcolile speciale să beneficieze în continuare de alocaţie până la terminarea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambele iniţiative au primit aviz favorabil cu votul majorităţii, 8 dintre membrii comisiei votând PENTRU şi 4 s-au abţinut, arată USR PLUS, într-un comunicat de presă.

„Acestea două proiecte se înscriu în linia unei normalităţi pe care ne-o dorim cu toţii: susţinem persoanele cu nevoi speciale şi ne dorim mai puţină birocraţie pentru părinţi. Asigurarea integrării socio-profesionale a persoanelor cu nevoi speciale şi asigurarea calificărilor pentru ca ele să poată să ducă o viaţă cvasi-independentă şi cât mai aproape de normalitate, sunt benefice nu numai pentru persoanele respective şi ci şi pentru societate. La fel, simplificarea procedurilor şi eliminarea cererilor inutile de acte pentru plata alocaţiei de stat pentru copii sunt măsuri menite să reducă birocraţia şi a creşterii eficienţei administraţiei”, a afirmat Claudiu Mureşan, preşedintele comisiei de buget, finanţe din Senat, conform sursei citate.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În cazul primei iniţiative legislative, părinţii nu vor mai trebui să depună aceleaşi acte la două ghişee diferite, declararea naşterii şi stabilirea dreptului de alocaţie de stat pentru copii urmând să se înregistreze concomitent.

În cazul celei de a doua iniţiative, aceasta reprezintă un ajutor important pentru copiii din învăţământul special, care suferă de grave probleme de sănătate, cauza din care ei sunt încadraţi în şcoală mult mai târziu decât copiii fără aceste probleme. Astfel, în învăţământul special, există copii care împlinesc 18 ani în clasa a 6-a sau a 7-a sau a 8-a etc, moment în care nu li se mai acordă deloc alocaţia de stat pentru copii. Statul ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru a-I încuraja să meargă la şcoală în continuare, pentru a se pregăti pentru o viaţă cvasi-independentă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.